Logo texelsecourant.nl
The Kik
The Kik

Sommeltjespop 2016: Waylon, The Kik, Heavy Light, The Fuel en anderen

Waylon op vrijdagavond en The Kik als afsluiter op de zaterdagavond. Bekende namen op Sommeltjespop, dat wordt gehouden op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli.

Wél twee dagen dus, maar minder groot. ''Het was vorig jaar geweldig, maar de oppervlakte van het festivalterrein wordt nu minder groot. Het publiek gaat de sloot niet over, de tent die daar staat dient als backstage voor de artiesten'', vertelt Reinier Heutink, voorzitter van Stichting Evenementen Texel, organisator van het festival. In De Waal was onlangs nogal wat te doen over die tweede dag. Heutink: ''We hebben intens en goed overleg gevoerd met het dorp dat we vragen, ons én vooral de bezoekers een gunst te verlenen. We houden rekening met de bezwaren. We zullen er alles aan doen overlast zo beperkt mogelijk te houden.'' Op Sommeltjespop als vanouds één groot podium en een Skuumkoppecafé. ''Daarin willen we tussen de optredens door optredens verzorgen.'' Welke dat zijn, zal later duidelijk worden.

Line up 

Op het programma Heavy Light, veelvuldig gedraaid op de radio en is live te gast op tv. Ze brachten in 2013 de singles "Hey" en "Any Moment Now" uit, gevolgd door het 12 nummers tellende debuutalbum Your Kingdom in 2014. In februari 2016 hebben ze de single "Temper" gereleased. Waylon werd een wereldster als lid van The Common Linnets. Met Ilse DeLange, werd hij ''Calm After The Storm'' tweede op het Songfestival. Zijn derde studio-album 'Heaven After Midnight' kwam binnen op nummer 1 in de Album Top 100. The Fuel is de band van oud-Texelaar Arjen Rienks en Olly Smit. De twee muzikanten delen de voorliefde voor hoge energie, zware blues en soul-geïnjecteerde rock. De songs van Bewilder zijn van een groovy, meeslepende Indie snit. Hun liedjes eindigen nooit zoals ze zijn begonnen. ''Ze zijn zo onheilspellend als de eerste slok van je favoriete cocktail. Het voelt vertrouwd, maar het loopt alleen net even anders af,'' zegt zanger Maurits Westerik. Sue the Night, Suus de Groot, is de energieke frontvrouw van de 6-koppige band die sinds september 2014 als een lopend vuurtje harten van muziekliefhebbers in Nederland verovert. Sunday Sun werd met de track 'Highly Respected Rebel' in 2012 uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Met als eerste grote optreden op de Serious Talent-stage van Eurosonic Noorderslag 2013. De buitenlandse inbreng komt van Pedestrians, een reggae-, ska- en popband uit Zwitserland. Winnaar van meerdere lokale en nationale talentenjachten, timmeren ze nu internationaal aan de weg. Met ''nederbietband'' The Kik mocht Texel al kennismaken op het Sarasanifestival in 2004. Beïnvloed door de sixties, The Beatles en The Kinks, meldodieus en met spitsvondige teksten. En vooral: knotsgek.

Programma

Vrijdag

19:45 - 20:45 Heavy Light

21:15 - 22:30 Waylon

Zaterdag

13:00 - 14:00 The Fuel

15:00 - 16:00 Be Wilder

17:00 - 18:00 Sue The Night

19:00 - 20:00 Sunday Sun

21:00 - 22:00 Pedestrians

23:00 - 24:00 The Kik

Entree (voorverkoop): vrijdag €20,-, zaterdag €10,- (onder 18 €2,50), een combiticket kost €25,- (onder 18 €20,-). Te bestellen via deze link

Meer informatie via de website van Sommeltjespop of de Facebookpagina


Be Wilder


Sunday Sun


Sue the Night


Waylon


Heavy Light


Pedestrians

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!