Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Gelijkspel Texel Futsal in Wormer

Sport

De zaalvoetballers van Texel'94 1 hebben een punt overgehouden aan de ontmoeting met FC Kondo Budjang in Wormer. De wedstrijd eindigde in 2-2. Komende vrijdag nemen de Texelaars het op tegen Urk dat één plaats lager staat.

De wedstrijd van Texel'94 kwam moeilijk op gang, het echte venijn bleef in de eerste helft uit. Kondo speelde met veel geduld maar het bleef bij blaffen zonder te bijten. Texel was gevaarlijk in de beginfase, maar had pech toen Lesley Koning in de zesde minuut jammerlijk de paal raakte. De thuisclub kwam er enkele malen gevaarlijk uit maar Ali Smit had zijn vorm meegenomen naar de Zaanstreek en straalde, bijna arrogant, iets onoverwinnelijks uit. Dient ook vermeld te worden dat de thuisclub zich meer bekommerde om het gevaar Pieter Jan Eelman te neutraliseren dan dat het zelf aan aanvallen dacht. Tot de 14e minuut lukte die aanpak ook, maar in een split second stond de spits op het punt om de openingstreffer te laten noteren toen hij onreglementair werd gevloerd. Een penalty tot gevolg, daarna een fluitje, een aanloop en vervolgens vloog de bal via zijn linkervoet hard en hoog de linkerbovenhoek in: 0-1. De tweede helft zag er totaal anders uit.

Direct vanaf de aftrap kwam er tempo en gif in de wedstrijd en probeerde de thuisploeg iets te forceren, en kreeg wat het wilde. Onnodige overtredingen aan Texelse kant en discutabele beslissingen van het arbitrale duo zorgden binnen vier minuten voor zes overtredingen op het strafbord. Toch had Texel de score kunnen uitbouwen maar Ralph Slik en Jesper Arkenbout misten jammerlijk. Aan de andere kant werd Smit bijna een obsessie voor Kondo maar toen vloog er toch zomaar een bal binnen. Uit een bijna onmogelijke positie en enigszins fortuinlijk knalde de spits via twee keer binnenkant paal hard raak: 1-1. Kondo putte moed uit deze opsteker en kwam in de veertiende minuut voor het eerst op voorsprong. Texel rechtte desondanks de rug en ging vol voor de gelijkmaker in een tumultueuze eindfase. Vijf minuten voor het einde ontving een speler van Kondo zijn tweede gele kaart een daaropvolgende rode prent. Één minuut later profiteerden de gasten al. Koning vond na langdurig balbezit zijn kompaan Arkenbout die het viertje beheerst binnen schoof: 2-2. Met twee excellerende sluitposten was de 2-2 eindstand dan ook niet gek.

Texel handhaaft zich in de middenmoot en is na vier wedstrijden nog altijd ongeslagen in de tweede periode, Met nog slechts drie wedstrijden te gaan heeft de ploeg nog steeds de beste papieren maar zal er eerst thuis gewonnen moeten van ZVV Urk. Aanstaande vrijdagavond komen de Urkers met een man of veertig naar het eiland om het duel te aanschouwen. Hopelijk zit sporthal Ons Genoegen dan weer rammende vol in een heerlijk spektakelstuk.