Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Bløf komt naar Texel

Divers

De Zeeuwse Nederpopformatie Bløf geeft op zaterdag 28 mei een optreden op de haven van Oudeschild. "We zijn enorm blij dat dit gelukt is. Dit is geweldig voor het eiland", vertellen initiatiefnemers Nick Ran, Morten Eschweiler en Peter Koorn.

Op 10 mei 2014 stond de haven van Oudeschild 'op zijn kop' tijdens het Groots Overzee concert van Guus Meeuwis. Het was de grondlegger van dit idee "Wij vinden dat er opnieuw een grote artiest op Texel moet optreden en toen zijn we aan de slag gegaan. "Wij dachten: wat Guus kan organiseren op Texel, kunnen wij zelf ook. Ik ben zelf een groot liefhebber van Bløf. Ik ken Nick al heel lang en wist dat hij veel meer kennis heeft van de technische kant van het geluid en een netwerk heeft in het wereldje. Ik weet alles van het organiseren van evenementen. Later kwam ik ook met Peter in gesprek tijdens de TESO-bestuursklas", vertelt Eschweiler. Ze vullen elkaar zo goed aan: Ran in het artiestenwereldje, Eschweiler voor de vergunningen en Koorn voor de promotie en aankleding van het evenement. Lachend voegt Peter toe: "En gezamenlijk nog een heleboel georganiseer om dit evenement van de grond te krijgen." Vervolgens moest er gekeken worden hoe ze de band daadwerkelijk naar Texel zouden krijgen.

Het optreden van Bløf moet een echt Texels feestje worden. "Vaak treden dit soort bands op aan de overkant en is het voor Texelaars een onderneming om heen te kunnen. Wij vinden het belangrijk dat Texelaars echt de kans hebben om aan kaarten te komen. Daarom zal de voorverkoop plaatsvinden voor Texelaars, zodat ze de mogelijkheid krijgen om kaarten te bemachtigen voordat de kaartverkoop in de rest van Nederland losgaat. Om het nog Texelser te maken is de organisatie in gesprek met een Texelse band om het voorprogramma te vullen. "Welke band dat is, houden we nog even geheim", vertelt Ran. Ook zal er een bekende DJ zijn om de hele avond aan elkaar te draaien.

Om het hele evenement te kunnen bekostigen zijn de mannen op zoek naar sponsors. "Om het lekker Texels te houden, proberen we daarnaast zoveel mogelijk ruilhandel te hebben met Texelse ondernemers", besluit Koorn.

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 4 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 7 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 9 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 9 uur geleden 8
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 10 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 10 uur geleden 21
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 10 uur geleden 18
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 10 uur geleden 5