Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Vlaming en Geus klasse apart.

Divers

John Vlaming en Eric Jan Geus zijn dit jaar een klasse apart. Zij waren voor de derde keer dit seizoen de sterkste. Zij blijven riant aan de leiding in het algemeen klassement.

Wie stopt dit jaar John Vlaming en Eric Jan Geus? De competitie is net halverwege. maar nu al lijken zij rechtstreeks op weg te zijn naar het clubkampioenschap. Ook deze week stond er weer geen maat op het ontketende tweetal. Na twee ronden waren er al bijna 4200 punten binnen en leek een superscore binnen handbereik. In het derde spel moesten zij zowaar hun meerdere erkennen in Theo Stoelinga en Jos Veeger, waardoor de 8000 buiten bereik bleef. Zij zetten met 7532 punten de op één na hoogste score van dit seizoen op de kaart. Fenny Caspers en Peter van Heerwaarden haalden - overigens ruim op afstand - de tweede plaats binnen. Zij speelden 6860 punten bij elkaar dankzij twee goede spellen en twee minder goede. Daarmee blijven zij prima meedoen in de top van het klassement. Marja en Martien Bakelaar hebben zich goed hersteld van een mindere periode. Zij scoorden in vier redelijk gelijkmatige potjes 6702 punten. Daarmee haalden zij de derde plaats deze ronden en zijn de Bakelaars het enige koppel dat deze week een plaatstw winst weet te boeken in het klassement. Zij staan nu twaalfde en sluiten aan bij een grote middenmoot. Petra en Martin Brands werden vierde met 6618 punten. Zij speelden deze avond vijf marsen, in het klassement blijven zij vijftiende. Bas Tromp en Frans Stark werden vijfde met 6587 punten punten en wisten daarmee net de tweede plaats in het klassement vast te houden. Verder slaagden Carlo Bos en gelegenheidsmaat Truus Witte er in om in één spel 2528 punten te scoren. Dat is de hoogste score in zestien beurten tot nu toe in dit seizoen. Omdat de andere spelletjes niet bijzonder waren leverde het jammer genoeg geen hoge score op. Het gemiddelde was met 6349 punten erg hoog. Er werden 35 marsen gespeeld.

In het algemeen klassement hebben Vlaming en Geus inmiddels een voorsprong opgebouwd van 3306 punten op naaste concurrenten Tromp en Stark. Peter van Heerwaarden en Fenny Caspers staan nu derde op 3346 punten. Carlo Bos en Cees Vinke bezetten de vierde plaats op 4800 punten.

Afbeelding
Lintje Klaas van den Berg voor inzet G-team Algemeen 1 uur geleden 24
Afbeelding
Tentoonstelling 'Gezichten van Noord-Holland ' bij Museum Kaap Skil Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Marc van Rijsselberghe geridderd Algemeen 1 uur geleden 9
Afbeelding
Hennie Huisman Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 1 uur geleden 15
Afbeelding
Lintje voor Anneke Dekker Algemeen 1 uur geleden 5
Afbeelding
Klaas Dirk Koorn Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 3 uur geleden 25
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Peter Betsema Algemeen 3 uur geleden 67
Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 18 uur geleden