William en Marjon zijn er helemaal klaar voor.
William en Marjon zijn er helemaal klaar voor.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Knutselen in de Weverstraat

Divers

Een creatieve winkel beginnen was de wens van William de Smet en zijn vrouw Marjon Bruins. Zaterdag opent hun winkel doenes aan de Weverstraat 45 in Den Burg.

Doenes is een doe- en ontdekwinkel waar je binnenkomt en aanschuift bij een activiteit aan de lange tafel: een figuurtje beplakken met décopatch, leren tekenen met een 3D pen of zelf een robot maken. En met de 3D printer maak je zelf een sleutelhanger. Natuurlijk kun je in de winkel ook décopatch-materialen en technische bouwpakketten kopen. Het maakt de nieuwe zaak de uitgelezen plek om een kinderfeestje te geven of een workshop te volgen. Doenes heeft activiteiten voor jong en oud. Als gezegd, een creatieve winkel beginnen was de wens van William de Smet en zijn vrouw Marjon Bruins. Zij kwamen anderhalf jaar geleden met hun zoon Liam op Texel wonen, maar zijn geen vreemden van het eiland. Marjon is een dochter van Marietje Maas, van Maas van de Tuinbouw uit Oudeschild.

Haar hele jeugd bracht ze de schoolvakanties op het eiland door en toen ze William 25 jaar geleden leerde kennen, nam ze hem iedere vakantie mee.In 2014 besloten ze naar Texel te verhuizen.Naast hun baan in het onderwijs stonden ze afgelopen zomer op diverse Texelse markten. Daar kwam regelmatig de vraag of er ook een winkel was, die is er nu.

De feestelijke opening is zaterdag om 11.00 uur. De hele dag is er van alles te doen in de winkel: William demonstreert er de 3D-pen tussen 11.00 en 12.00 uur, er wordt een knikkerbaan van papier gebouwd en tussen 13.00 en 15.00 uur kun je gratis een kerstbal décopatchen (max. 8 deelnemers aan de tafel, deelname op basis van beschikbaarheid). Voor elke klant is er een cadeautje en bij besteding van €25,- krijg je de leuke décopatch-hartjestas cadeau.

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 2 minuten geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 3 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 4 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 5 uur geleden 7
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 6 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 6 uur geleden 10
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 6 uur geleden 15
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 6 uur geleden 5