start Bos en Duincross
start Bos en Duincross

Dit artikel is geschreven door
Atletiekvereniging Texel

Atletiekvereniging van Texel.

Drukke 3e Bos en Duincross

Sport

Een flinke zuidwestenwind en de regen, weerhielden  veel lopers niet , om bij de 3e cross van dit seizoen de veters weer te strikken. Atletiekvereniging Pharos uit Amsterdam, kwam met een hele delegatie. Net als een vrouwengroep uit Zeewolde, die er een weekendje Texel aan vastplakte.  Dit bracht het aantal deelnemers in totaal op 86.

Daan de Jong uit Oude Wetering won de 8,8 kilometer in 35:39. Arie van der Plas uit Rijnsburg finishte als tweede in 36:58. Texels succes was er voor Jesse Schuijl, die met 37:24 beslag legde op de derde plaats. Bij de vrouwen zegevierde Carla de Jong uit Nootdorp in 49:31.

Twee ronde gaf een afstand van 5,9 kilometer, deze werd het snelst afgelegd door Axel Garritsen in 23:53. Tweede binnenkomende en daarmee snelste vrouw was Rosa Vermeulen uit Amsterdam (24:48). Dat Piet Bakelaar nog steeds over genoeg snelheid beschikt , bewees hij door als derde over de meet te komen in 27:43.

Een ronde van bijna 3 kilometer was een ware strijd voor de atleten van  Pharos. De 21 jarige Luuk Wagenaar uit Amsterdam wist als eerste de streep te bereiken in 9.11, wat ook een parcoursrecord betekende. Zijn trainingsmaatje Ralf Lauren, die tweede werd,  liet 9:31 noteren. Het podium was geheel voor Amsterdam aangezien Maxim Moinet in  9:37 derde werd. Bij de vrouwen ging de winst ook naar Amsterdam. De snelle 16 jarige Lotte Prupper  liep 11:26.

De 1700 meter werd gewonnen door Coen van der Kerkhof in 6:27. Tweede werd Dorus Overmaat in 6:49.  De 1000 meter was dit keer prooi voor Daan Vlaming, die 4:11 liet opschrijven. Esmee Ellen werd bij de meisjes eerste in  4:22. Berber van der Duim (4:26) en Imme van der Kerkhof (4:29) maakten het podium compleet. De volledige uitslag staat op  avtexel.nl en de eerstvolgende cross wordt op zondag 29 november gehouden.

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 6 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 9 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 11 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 11 uur geleden 8
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 12 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 12 uur geleden 22
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 13 uur geleden 18
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 13 uur geleden 5