Niek en Mandy in de vernieuwde showroom.
Niek en Mandy in de vernieuwde showroom.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Opening showroom kroon op het werk Niek en Mandy

Divers

Ze namen het bedrijf redelijk plotseling over. Komende zaterdag openen Niek (32) en Mandy (28) Kooger de totaal vernieuwde showroom van Tegelhuis Oosterend (van 10.00 uur tot 16.00 uur) aan de Slotskolk. Een beloning voor jarenlang hard werken.

"Mijn moeder overleed vrij plotseling en zo kwam de overname in een stroomversnelling. De afgelopen jaren is er iedere dag van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat gewerkt", vertelt Niek trots. Niek groeide op in het bedrijf en ondanks dat hij in zijn jeugd zei dat hij nooit het bedrijf in zou gaan, heeft hij nooit spijt gehad van zijn keuze. Mandy werd echter van de ene op de andere dag het gezicht van de showroom. "Het was helemaal de winkel van Ineke (Nieks' moeder red.). De zaak was op haar manier ingericht en zij wist van alles hoe de werkwijze was. Dat was aan het begin erg lastig, ik had nog geen ervaring. Ik heb het eerste jaar enorm veel geleerd. Met veel hulp van vertegenwoordigers en de kennis van Piet (Nieks' vader red.) heb ik snel mijn draai gevonden", vertelt Mandy.


Enthousiast kijkt ze rond en ze geniet zichtbaar van het eindresultaat. "Toen we het overnamen had ook deze branche te maken met de recessie. Het is echt niet altijd makkelijk geweest. We zijn er doorgekomen en besloten de showroom in fases aan te pakken. Uiteindelijk hebben we in een jaar tijd de hele ruimte omgebouwd tot wat het nu is", vertelt Niek. Ondanks dat het druk was in de zaak, kregen Niek en Mandy twee prachtige kinderen, Yentel en Jayden. De drukte in het bedrijf nam niet af en zo was Mandy moeder en onderneemster tegelijkertijd. "De box stond in de showroom. Ik liep door de winkel terwijl ik de kinderen de fles gaf. Het was af en toe lastig, maar mensen vonden het vaak leuk", vertelt ze en ze begint te stralen. Niek werkte van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat, maar werd niet de vader die zijn kinderen nooit zag. "We zorgen ervoor dat we altijd samen eten en ook als de kinderen naar bed moeten is Niek thuis om nog even een verhaal voor te lezen. Daarna gaat hij weer naar de zaak", legt Mandy uit.


De twee laten zien dat een jong gezin en een bedrijf wel te combineren zijn. De nieuwe showroom ziet er strak uit en het aanbod aan tegels is enorm. "We hebben natuurlijk ook tegelzetbedrijf Piet Kooger en ZN, maar we hebben dat altijd bewust gescheiden gehouden van het Tegelhuis. Natuurlijk kunnen we alles opmeten en tegelen, maar als iemand ervoor kiest het tegelen door iemand anders te laten doen, kan men voor de tegels wel gewoon bij ons terecht. We hebben collega's die bij ons de tegels halen en dat is juist hartstikke leuk', legt Mandy uit. Na vijf jaren waarin er weinig tijd was voor sociale contacten, hoopt het stel nu in rustiger vaarwater te komen. "We willen nu eerst gewoon stabiel doordraaien. En misschien hebben we nu eindelijk weer een avondje samen op de bank. Heerlijk", besluit Niek. Voor meer informatie kan men ook terecht op de Facebookpagina van het Tegelhuis.

Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 1 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 3 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 3 uur geleden 6
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 4 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 4 uur geleden 7
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 5 uur geleden 9
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 5 uur geleden 3
Afbeelding
Lintje voor moeder van het Glazen Paleis Algemeen 5 uur geleden 15