De Texelstroom
De Texelstroom Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

TESO: Tarief gaat in 2022 niet omhoog

Algemeen

TESO heeft besloten om de prijs van een bootkaartje het komend jaar niet te verhogen. 

Dat besluit past in een inmiddels lange traditie. Het betekent dat de prijs van het bootkaartje in 2022 zelfs lager is dan in 2002. 

 Op dit moment is nog niet bekend wanneer de algemene vergadering van aandeelhouders van TESO inzake het boekjaar 2020/2021 zal plaatsvinden. Evenmin is duidelijk of dit, net als in 2020, noodgedwongen een online aandeelhoudersvergadering wordt of toch een fysieke vergadering in Sporthal TXL. TESO doet hierover binnen enkele weken mededelingen.

Traditiegetrouw wordt tijdens de aandeelhoudersvergadering bekend gemaakt wat er in het volgende nieuwe jaar met de vervoerstarieven gaat gebeuren. TESO heeft gemeend dat het, nu het nieuwe kalenderjaar bijna aanstaande is, gepast is om haar reizigers nu alvast te informeren over de vervoerstarieven die met ingang van 2022 gehanteerd zullen worden.

Op basis van het lange termijn financieel plan wordt het door TESO opnieuw verantwoord geacht om, ondanks de nadelige impact van de coronapandemie op het aantal reizigers in 2020, de vervoerstarieven niet te verhogen. Dit betekent dat de prijs van het bootkaartje in 2022 lager is dan in 2002.

TESO: “Dit is de succesvolle uitkomst van het “eigen veerdienst”- model, waarin TESO aandeelhouders het belang van een optimale bereikbaarheid van Texel laten prevaleren boven andere belangen. Daardoor kan TESO zuiver functioneren als een gebruikersorganisatie die in het belang van al haar passagiers voortdurend streeft naar verdere verbetering van de prestatie op de kernwaarden veiligheid, continuïteit, kwaliteit, duurzaamheid en betaalbaarheid. En daar profiteren alle bootreizigers van.”

Henk Cornelissen.
Texel deze Week 29 februari 2024 Algemeen 3 uur geleden
Het gemeentehuis aan de Emmalaan in Den Burg.
Inloop gemeentehuis voor vragen over WOZ Algemeen 9 uur geleden
Zonsopkomst boven het wad bij De Cocksdorp.
Opwarming Waddenzee op NPO 2 bij Focus Algemeen 12 uur geleden
Natuurcoach Erika Waaijer in de duinen.
Mooi, Gezond & in Balans Wandelcoach Erika: De natuur als spiegel Advertorials 15 uur geleden 1
Pieter en Natalja in de zaak aan de Brink in De Koog.
Fietsverhuur De Koog breidt breed assortiment uit Algemeen 28 feb, 16:00 13
V.l.n.r.: Ruben, John, Sander, Betsie en José.
Zaterdag 2 maar in de TXL Sporthal Fietsbeurs voor jong en oud: veiligheid voorop Advertorials 28 feb, 07:28 3
Afbeelding
Boekjes en Brabbels in de bibliotheek Algemeen 27 feb, 18:55
Yvonne Zomerdijk: In Bloei (2024) in Galerie Posthuys
Niet alleen de natuur op Texel ontwaakt, ook de kunstenaars van Galerie Posthuys presenteren zich in volle kleurkracht. In Bloei Cultuur 27 feb, 17:31 1