Afbeelding
Foto: Kevin Knol

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Kevin Knol wint eigen toernooi

Algemeen

Kevin Knol is winnaar geworden de hoogste klasse van het Texel Biljarts Libretoernooi dat van 8 tot en met 12 november is gehouden in De Hof in De Koog. In totaal hebben zo’n dertig deelnemers gestreden voor de trofee in vier klassementen met verschillende moyennes. 

In de vierde klasse (25 caramboles) speelden Jan witte, Theo Kemper en Peter Agter de finale. Na de eerste ronde gespeeld te hebben had iedereen twee punten en moest er nog een keer gespeeld worden voor een winnaar in deze klasse. De heren hebben gestreden tot de laatste carambole en Peter Agter wist op sluwe wijze de winst naar zich toe te trekken met een toernooimoyenne van 1.16 en de meeste winstpartijen is Agter de winnaar van de trofee van de vierde klasse.

De derde klasse ( 35 caramboles) werd gespeeld door Simon Koorn, Rob Stapersma, Han Boonman en Hans Peerdeman. Aangezien er maar één poule in deze klasse was werd er twee keer tegen elkaar gespeeld. De heren hadden alles uit de kast gehaald om de winst te pakken, maar er was tegen winnaar Hans Peerdeman niet te winnen. Peerdeman wist al zijn partijen te winnen en met een hoogste serie van 16 en een toernooimoyenne van 2.18 is hij de terechte kampioen van deze klasse.

In de finales van de tweede klasse (50 caramboles ) namen Biem trap, Gijs Berger en Ruud Stapels het tegen elkaar op. Iedereen was tot op het bot gebrand om deze finale te winnen. Stapels en Trap stonden voor een moeilijke opgave om van Berger te winnen. De heren weerden zich kranig hebben zich kranig, maar kwamen net tekort om hem van zijn stuk te brengen. Dat de trainingsuren van Berger vruchten aan het afwerpen zijn is wel duidelijk. Hij won bijna al zijn partijen en met een moyenne van 2.47 en een hoogste serie van 17 is Berger de winnaar van de Tweede klasse.

Robin Nieuwenhuis, Rutger Panneman en Kevin Knol streden in de finale van de eerste klasse (80 caramboles) tegen elkaar. Nieuwenhuis en Panneman moesten echt alle zeilen bij zetten om van Knol te winnen. Dat alle drie de heren een goed moyenne kunnen neerzetten is algemeen bekend, maar knol kende geen genade met zijn tegenstanders en speelde zijn partijen uit in 4, 5, 6, en 8 beurten. Panneman speelde zijn eerste toernooi, hij speelde goed, maar moest nog een beetje inkomen. Kennis, inzicht en kwaliteit zijn duidelijk aanwezig, maar er ging net teveel net mis om toch tot hogere series te kunnen komen. Hij moest genoegen nemen met de derde plaats. Nieuwenhuis speelde goed en straalde veel vertrouwen uit aan de biljarttafel. Ook hij miste soms net die ene bal waar het om draait, om een serie op te kunnen bouwen en de partij naar zich toe te trekken. Met een hoogste serie van maar liefst dertig en een moyenne van 4.33 is Nieuwenhuis nummer twee van de eerste klasse. Knol won de eerste klasse met een toernooimoyenne van 13.87 en series van 43 en 45.

Knol en Stapels kijken terug op een geslaagd toernooi in een lastige coronatijd. “In de laatste week hebben we toch een aantal deelnemers gehad die zich terug moesten trekken. Desondanks hebben ze het speelschema een aantal keren zo weten te wijzigen dat er toch een toernooi gespeeld kon worden. Een heleboel mensen hebben een jaar of langer niet kunnen spelen in deze tijd, daarom is het juist belangrijk om zulke dingen te organiseren en om mee te doen.”

Afbeelding
Enquête: 89 procent wil helft of meer energie duurzaam opwekken Algemeen 17 uur geleden 3
Afbeelding
Texelse Santa Run Algemeen 18 uur geleden 13
Afbeelding
De lezersfoto - Winter is coming Algemeen 20 uur geleden 3
Afbeelding
Auto van de weg door gladheid Algemeen 2 dec., 20:00 15
Afbeelding
Beauty Outline maakt ruimte voor plannen Algemeen 2 dec., 16:00
Afbeelding
Waar en wanneer werd deze foto gemaakt? Algemeen 2 dec., 12:30 21
Afbeelding
Beestachtig! - Geert Wilders Algemeen 2 dec., 10:30
Afbeelding
De lezersfoto - Zon laat zich zien Algemeen 2 dec., 08:30 1