Jordy Mauritsz en Melinda Kooger vorig jaar.
Jordy Mauritsz en Melinda Kooger vorig jaar. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Kooger: waar de Indische en Texelse keuken elkaar ontmoeten

Algemeen

Jordy Mauritsz en Melinda Kooger.waren amper begonnen met restaurant Kooger - in hotel Zeerust aan de Boodtlaan in De Koog - of corona strooide zand in de molen van deze jonge ondernemers. Inmiddels zijn de deuren geopend en heeft het stel hun draai helemaal gevonden. 

We spreken af met Melinda in het restaurant. “Mensen moesten ons aan het begin wel even weten te vinden, je zit natuurlijk buiten de Dorpsstraat, maar dat gaat steeds beter. Door goede online recensies en mond tot mondreclame krijg je toch bekendheid. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee”, vertelt een enthousiaste Melinda.

Restaurant Kooger is zeker de moeite van het even doorlopen waard en bevindt zich op nog geen honderd meter van het einde van de Dorpsstraat. Hoewel de sfeer laagdrempelig is, is het restaurant van Melinda en haar vriend Jordy niet het adres voor een snelle hap. “Bij ons is het de bedoeling dat je echt een avond komt genieten. Van goede producten en een lekker glas. Sinds kort kan men hier ook terecht voor een hele avond sushi. “Jordy heeft Indische roots en is extreem perfectionistisch. Hij is heel lang bezig geweest tot bijvoorbeeld de sushirijst volgens hemzelf goed genoeg was. Sinds kort is het overigens ook weer mogelijk om sushi - en andere gerechten - af te halen. Bestellen kan via www.koogerrestaurant.nl. We zijn heel erg blij met hoe het nu gaat.”

Melinda vindt het belangrijk om deel te nemen aan initiatieven van mede-ondernemers op het eiland, zo waren ze onder meer betrokken bij de culinaire dorpswandeling. Toen de Texelse bierbrouwerij belde of ze mee wilden toen aan het speciale menu, hoefden ze niet lang na te denken. “Jordy was ook meteen enthousiast om aan de slag te gaan met de opdracht. Een gerecht dat past bij bier van Texels of een recept waar Texels bier in verwerkt is.”

Bij Kooger kan men tot 23 december zodoende ook terecht voor een menu met vooraf een coquille met crème van courgette en een saus van Texels Skillerwit. Als hoofdgerecht staat er gerookte eendenborst met rode biet, framboos en een jus van Texels bockbier op het menu, na een panna cotta met abrikoos, hazelnoot en Texels Skuumkoppe. 

“Wij hadden in aanloop al veel plezier en hopen dat de gasten het ook als zodanig ervaren. Vooraf reserveren is gewenst.”