Afbeelding
Foto: Voeten op Texel

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Open dag bij Voeten op texel

Algemeen

Genieten van het leven door vrijuit en pijnvrij te kunnen lopen en bewegen: dat is de missie van iedere podotherapeut voor alle Nederlanders. Om te zien wat een podotherapeut kan en doet, zet Voeten op Texel aan de Zanddijk 8 op vrijdag 5 november van 10:00 tot 16:00 uur haar deuren open. “Kom gezellig langs voor een kennismaking, een gratis advies of bewonder onze praktijk eens van binnen.”

Dat een podotherapeut ‘iets met voeten doet’ is bekend, maar wat het exact inhoudt is vaak nog onduidelijk. Een podotherapeut kijkt verder dan alleen de voet. De podotherapeut is namelijk specialist op het gebied van de voet én klachten in de rest van het lichaam die gerelateerd zijn aan de voet. Zo kan een knieklacht veroorzaakt worden door een afwijking in de voetstand of het looppatroon. De podotherapeut kan zich richten op verschillende aandachtsgebieden: van blessures en prestatieverbetering bij sporters tot klachten die voortkomen uit een onderliggende aandoening zoals diabetes, reuma of kanker.

De podotherapeut zoekt naar de oorzaak van de klacht en zoekt samen met de cliënt naar een oplossing. Behandelmogelijkheden van de podotherapeut zijn onder andere op maat gemaakte zolen, taping, oefeningen en advisering op het gebied van onder anderen (sport)schoenen en training en belasting. De podotherapeut kan de hierbij innovatieve technieken inzetten zoals 3D scans en drukmeetapparatuur.

Speciaal voor de open dag is er de mogelijkheid de benen te laten controleren op veneus vaatlijden zoals vermoeide benen, spataderen of onrustige benen. De benen worden op een eenvoudige manier gemeten. Wanneer de waarde afwijkingen vertoont, krijgt de cliënt het advies om langs de huisarts te gaan. Het is altijd aan de arts om vast te stellen of er wel of geen therapeutische elastische kousen nodig zijn.

Als sinds 2005 is Voeten op Texel een bekende praktijk op Texel en in de kop van Noord-Holland. In hun vestigingen in De Cocksdorp, in Den Burg bij de Bolder en in Den Burg bij Fitt Fysiotherapie en in Breezand helpen zij al vele jaren talloze cliënten van hun voet gerelateerde klachten af. Voeten op Texel heeft een vast team van waarin de expertises podotherapie, medisch pedicure en het aanmeten van therapeutisch elastische kousen wordt aangeboden. Daarnaast werken ze intensief samen met o.a. huisartsen, fysiotherapeuten en medisch specialisten.

Afbeelding
Avatar en De Gelaarsde Kat nieuw in bios Algemeen 14 uur geleden 1
Afbeelding
TBO-Texel zoekt een administratief medewerker Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Voedings- en kookworkshops bij De Krim Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Glad op Texelse wegen Algemeen 19 uur geleden 16
Afbeelding
Forse schade nieuw betonnen fietspad Algemeen 20 uur geleden 23
Afbeelding
Texel deze Week 8 december 2022 Algemeen 8 dec, 18:00
Afbeelding
Omring en Groos! tekenen voor bouw groene verpleeghuis Algemeen 8 dec, 14:20 1
Afbeelding
Brandweer blust vuurtje Thijsseschool Algemeen 7 dec, 16:00 6