In een spannende eindfase weet Lucinda Brand (L) Denise Betsema net voor te blijven.
In een spannende eindfase weet Lucinda Brand (L) Denise Betsema net voor te blijven. Foto: Eurosport tv

Dit artikel is geschreven door
Ed Witte

Ed Witte, Media Adviseur Texelse Courant, Texelmagazine en Vakantiekrant Texel. Ondersteunt redactie regelmatig met artikelen.

Geen podium voor Denise vandaag

Algemeen

Op een zwaar en glibberig parcours in Overijse, iets ten zuiden van Brussel,  is Denise Betsema er niet in geslaagd een podiumplek te behalen. Ze werd vierde achter de Hongaarse Vas, Puck Pieterse en Lucinda Brand.

Het leek er de eerste twee rondes op dat Denise er goed voor stond om de overwinning te kunnen behalen. Ze had een mooie voorsprong, mede veroorzaakt door wat chaos in de beginfase waarbij een aantal favorieten ongewild in de materiaalwisselzone terecht leek te komen. Ze had daardoor een mooie voorsprong, samen met de jonge rensters Kata Blanka Vas en Puck Pieterse. De laatste twee vielen de laatste wedstrijden in de eindfase vaak wat terug waardoor Betsema het wellicht op inhoud zou moeten kunnen afmaken. Zo leek het, maar het liep echter anders. Denise gleed een paar keer uit op het modderige parcours waar ze niet goed van leek te herstellen. Ze kwam niet meer terug in haar eerdere ritme, wat haar een achterstand opleverde. In de laatste ronde werd ze zelfs nog voorbijgereden door Lucinda Brand, die daarmee de leiderstrui in de wereldbeker terug veroverde op Betsema. De vierde plek betekent tevens het einde van een mooie serie van zestien wedstrijden waarbij Denise steeds op het podium wist te eindigen.

Morgen is er weer een kans voor haar om haar goede vorm te tonen tijdens de Koppenbergcross. Deze wedstrijd begint om 13:45 uur en is te zien op het Vlaamse Sporza (zender België 1).

Denise hier nog aan de leiding voor Vas.
Na afloop is goed te zien dat Denise niet ongeschonden uit de strijd is gekomen.
Afbeelding
Gemeentesecretaris Van der Bruggen naar Schagen Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Vijf Texelaars kandidaat voor provincie Algemeen 4 uur geleden 1
Afbeelding
Slachtoffers Watersnoodramp op Texel herdacht Algemeen 8 uur geleden 9
Afbeelding
Raamkrant over Watersnoodramp 1953 Algemeen 11 uur geleden 1
Afbeelding
Herstart vergaderingen politiek Algemeen 31 jan, 17:00
Afbeelding
Motie over herplantplicht bomen Algemeen 31 jan, 13:00 4
Afbeelding
Vlotten boot moeten extra worden getest Algemeen 31 jan, 10:15 5
Afbeelding
SOS Dolfijn vangt een op Texel gestrande bruinvis op Algemeen 30 jan, 17:02 4