Lichtjeswandeling door de Warmoesstraat in Den Burg.
Lichtjeswandeling door de Warmoesstraat in Den Burg. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Lichtjeswandeling in Den Burg

Algemeen

De dorpscommissie van Den Burg houdt komende zaterdag 30 oktober tijdens de Nacht van de Nacht een lichtjeswandeling door het oude deel van Den Burg. 

De deelnemers (kinderen en volwassenen) wordt gevraagd om met een lichtje te komen, zodat er een lange optocht van licht door de donkere straten ontstaat. De SOS-band uit De Koog zal het geheel muzikaal ondersteunen. 

Er wordt vanaf 19:00 uur verzameld bij het Glazen Paleis in het park in het centrum van Den Burg waarna de tocht om 19:30 uur van start gaat. De route loopt vanuit het park over de Groeneplaats – Parkstraat – Weverstraat – Warmoesstraat – Gravenstraat – Gasthuisstraat – De Zes – Kogerstraat – Stenenplaats – Weverstraat – Skoolglop – Burgwal en eindigt weer in het park.

Aanwonenden van de route wordt gevraagd het huis, de winkel, of tuin te versieren met kaarslicht, waxinelichtjes, lichtsnoeren, lampionnen of lantaarns. Terug bij het Glazen Paleis krijgt iedereen drinken met wat lekkers erbij. De gemeente dimt de straatverlichting tot 20 procent. Deelname aan de lichtjestocht is gratis. 

Voor de goede orde: het gaat hier om een activiteit in het kader van de Nacht van de Nacht, het staat los van 11 november.

De Cocksdorp

De Feestcommissie van De Cocksdorp houdt komende vrijdagavond 29 oktober in het kader van Halloween een lichtjestocht door het dorp. Vanaf de Plus is een en ander versierd in Halloweensferen. De lichtjestocht begint om 17:30 uur en duurt tot 18:30 uur. Er zijn activiteiten voor de kinderen bij de Plus en het oude gemaal (Quelderhuis). 

Van 18:30 tot 19:15 uur is er een lichtjes-disco voor de kinderen in het Eierlandsche Huis. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig. De organisatie houdt zich bij de tocht aan de coronaregels.

De Feestcommissie hoopt dat de kinderen verkleed gaan en zich versieren met lampjes. “Dat geeft een extra leuk effect in de straat en in de disco.” 

Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 4 minuten geleden
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 52 minuten geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 1 uur geleden 1
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 1 uur geleden 5
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 1 uur geleden 3
Afbeelding
Lintje voor moeder van het Glazen Paleis Algemeen 1 uur geleden 3
Afbeelding
Lintje Klaas van den Berg voor inzet G-team Algemeen 3 uur geleden 54
Afbeelding
Tentoonstelling 'Gezichten van Noord-Holland ' bij Museum Kaap Skil Algemeen 3 uur geleden