Dit artikel is geschreven door
Job Schepers
Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Jong kookt voor oud in Oosterend
DiversIn dorpshuis De Bijenkorf in Oosterend kookte zaterdag jong kookt voor oud.
Het diner werd gehouden in het kader van Texel 600 jaar stad en was georganiseerd door Corrie Hordijk. Op het menu stond: kapucijners, rijst, vlees, spekjes en uitjes, appelmoes en salades en een toetje: tweekleuren-vla met slagroom en lange vingers. Kinderen van 7 tot 15 jaar hadden zich aangemeld om mee te doen en zijn al begonnen op woensdag 9 september met appelmoes te koken (met kaneel) en spekkies te bakken.
Op zaterdagmiddag 12 september zijn ze hard aan het werk geweest met salades opmaken op grote schalen, toetjes voorbereiden, tafels dekken met kleden en rode zakdoeken, schaaltjes appelmoes en uitjes, borden en bestek, vaasjes met dahlia's in alle kleuren en de servetten van de Stichting Samen éen Texel. Intussen stonden de kapucijners, het vlees en de spekkies te warmen en de rijstkokers te stomen. Een paar kinderen per tafel vroegen aan de ouderen wat hun wensen waren en serveerden dat netjes op een bord. Ina Schrama bood namens Texel 600 jaar Stad een drankje aan en vertelde dat de Steunstichting Sint Jan ( die sinds deze week niet meer zelfstandig bestaat) en Stichting Samen éen Texel de maaltijd sponsorden en Samen éen Texel de servetten aanbood en dat ze mee naar huis mochten!
Ze gingen grif in de tas. De maaltijd smaakte goed en de pannen raakten leeg. Er was gedekt voor zestig deelnemers waaronder de kinderen en de vrijwilligers, Jan Bakker speelde op de accordeon, Ina vertelde tussen het hoofdgerecht en het toetje (uutbuuken) twee korte verhalen. Na het toetje ging Jan bij elke tafel langs om een verzoeknummer te zingen en te spelen. Het was een heel gezellige middag.