Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Opnieuw vernielingen in Den Burg

Algemeen

In Den Burg is het de laatste tijd regelmatig onrustig in de nachtelijke uren. Afgelopen vrijdag was er volgens centrumbewoners de nodige herrie, zaterdagochtend werden er meerdere vernielde fietsen aangetroffen op de route van het centrum naar de ijsbaan.

Het was niet de eerste keer dat het onrustig was. Vorige week was het rond twee uur en drie uur ‘s nachts regelmatig onrustig met knallen van vuurwerk, aanhoudende harde muziek en vernielingen. Een buurbewoonster benadrukt dat het geen overlast is van het uitgaansleven en dat daar juist weinig tot geen hinder van ondervonden wordt. Een ander geeft aan dat ze graag met de de jeugd of jongvolwassenen in gesprek zou gaan. “Ik denk niet dat alleen politieoptreden dit gaat oplossen. Ik zou graag horen van de groep die de vernielingen aanricht hoe ze denken met dit gedrag een prettige gemeenschap te zijn. Kan de Texelse Courant daar niet een rol in spelen”, vraagt ze.

Wat een directe rol voor de krant zou zijn, heeft de redactie nog niet helemaal voor ogen. Wel zouden ze graag in gesprek met jongeren/ jongvolwassenen die ‘s nachts rondhangen in Den Burg over hun bevindingen. Dit zonder de ‘kliklijn’ te spelen bij de politie en desgewenst anoniem. Ook de redactie wil immers graag weten wat er zoal leeft onder jonger Texel.

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 2 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 5 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 7 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 7 uur geleden 7
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 8 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 8 uur geleden 17
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 9 uur geleden 18
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 9 uur geleden 5