Afbeelding
Foto: natuurmonumenten

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Waalenburg volgens SIGT goed toegankelijk

Algemeen

Regelmatig overleg tussen Natuurmonumenten en SIGT (Stichting Integratie Gehandicapten Texel) werpt zijn vruchten af. Zo heeft SIGT diverse adviezen meegegeven bij de aanleg van het wandelpad, waarbij b.v. rekening is gehouden met ruimte naast bankjes zodat je met een booster naast de bankjes kan staan. Ook is input gegeven over het toegankelijk maken van het uitzichtpunt in de Hertenkamp.

SIGT heeft de sticker ‘goed toegankelijk’ overhandigd aan Eckard Boot van Natuurmonumenten. Natuurcentrum De Marel is met goed gevolg door onze test gekomen meldt Gerard Kruithof van SIGT. De gehele informatie ruimte is gelijkvloers en ruim van opzet. Tijdens het overleg in en om het Natuurcentrum kwamen nog een paar kleine verbeterpunten aan het licht. Deze tips en adviezen zijn meer dan welkom zegt Boot: “Op deze manier kunnen we natuurgebieden, speelnatuur en het natuurcentrum nog toegankelijker maken voor mensen met een beperking.”

Bij de aanleg van de speelnatuur is ook prima rekening gehouden met kinderen en/of ouders met een beperking. Zo kan je vanuit een booster of rolstoel o.a. de waterpomp bedienen en spelen met de op hoogte aangelegde waterbaan. In de sprookjeskring met boomstamkrukken is een plek uitgespaard voor een rolstoel zodat je deel uit maakt van de kring en er niet buitenstaat. Vanaf de vlonder heb je bovendien prachtig uitzicht over de speelnatuur en de omgeving.

Met de komst van de terrainhopper worden plaatsen en paden die onbegaanbaar zijn voor boosters begaanbaar. Denk aan het strand, mulle paden in het bos, maar ook in Waalenburg kan men hiermee het gedeelde wandel/mountainbike/menpad rijden tussen de Hertenkamp en boerderij Plassendaal.
Huub Burgers van SIGT genoot zichtbaar van deze mogelijkheid. “Schitterend al die bloeiende plantjes met zingende leeuweriken boven je!”

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 2 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 5 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 7 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 7 uur geleden 7
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 8 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 9 uur geleden 21
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 9 uur geleden 18
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 9 uur geleden 5