Afbeelding
Foto: Texel in cijfers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

“Gezamenlijk besmettingsrisico’s minimaliseren”

Algemeen

TOP, , Koninklijke Horeca Nederland - Afdeling Texel, de gemeente Texel en VVV Texel hebben een brief opgesteld voor horecaondernemers. In de brief - onder meer verstuurd aan alle TOP-leden - vestigen de partijen nogmaals de aandacht op geldende regels en wordt ook gemeld dat er door boa’s strenger toezicht wordt gehouden en eveneens strenger wordt gehandhaafd. Mogelijk komen er strengere maatregelen, waarbij horeca weer om 0:00 uur moet sluiten. Vanavond om 19:00 uur volgt een persconferentie op NPO1. 

In de brief die te lezen is op de website van het Texels Ondernemers Plaform staat onder meer: “Op dit moment neemt het aantal coronabesmettingen op Texel toe, met name onder de jeugd. Zoals u welbekend is de nieuwe Delta-variant erg besmettelijk.”

Na een opsomming van maatregelen, waaronder strikte toegangscontrole bij ‘testen-voor-toegang-locaties, valt onder meer te lezen: Op dit moment vraagt de situatie op Texel om strikter toezicht en strenge handhaving door BOA’s, politie en de dorpswachten. Bij het overtreden van de regels betekent dit dat er vanaf nu direct een last onder dwangsom wordt gegeven. Het klinkt vast bekend in de oren: alleen als iedereen zorgt voor het toepassen van deze regels wordt het besmettingsrisico in de horeca geminimaliseerd en de mogelijkheid om zonder beperkingen te exploiteren gemaximaliseerd!”

Aantal paviljoens sluiten

Nadat gisteren Beach Club Texel (19,5) en Paviljoen Twaalf de deuren al sloten in verband met positieve coronabesmettingen, kwamen daar vandaag Faro 2 (op het strand bij de vuurtoren) en het Torenrestaurant bij. Als er meer ontwikkelingen volgen - ook over heropeningen en gevolgen door nieuwe maatregelen - worden die uiteraard gedeeld. Op de redactie kwamen ook vragen binnen over het doorgaan van SunBeats dat morgen plaatsvindt bij Paal 17. Dit gaat vooralsnog gewoon door, afhankelijk van onderstaande.

Het aantal positieve besmettingen nam de afgelopen dagen flink toe, er zijn nog geen nieuwe Texelse ziekenhuisopnames bekend. Demissionair premier Rutte en demissionair minister de Jonge geven vanavond weer een persconferentie over de coronacrisis. Dat duidt erop dat er weer aanscherpingen komen. Om 19:00 uur worden de details bekend. Gisteren maakt de NOS al bekend dat het demissionaire kabinet erover denkt meerdaagse evenementen af te blazen en clubs en discotheken te sluiten. Ook kunnen er adviezen of maatregelen voor de vakanties komen. 

Burgemeester Mark Pol en raadslid Nick Ran legden zaterdagavond een krans op de Algemene Begraafplaats in Den Burg ter gelegenheid van Dodenherdenking.
Eerbiedwaardige Dodenherdenking Texel Algemeen 4 uur geleden
Pepijn Dros en Gelein Jansen in gesprek met elkaar.
Podcast Terugkijken: Tussen twee vuren Algemeen 13 uur geleden
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #46 Yvon Jaspers Algemeen 14 uur geleden
Cor Zijm bovenop zijn eigen meierblis.
De Lezersfoto - Vreugdevuren op Texel Algemeen 17 uur geleden 4
Afbeelding
Het uitwerken van je bouwplan Advertorials 3 mei, 18:30
Afbeelding
Gemeente Texel zoekt een Medewerker Gemeentewinkel 3 mei, 16:35
Lassie beleeft een nieuw avontuur met haar baasje Flo op de boerderij.
Jeugdsentiment: Lassie is terug in bioscoop Algemeen 3 mei, 14:00 1
Afbeelding
Verhalen door De Vriendenkring Algemeen 2 mei, 20:10