OSG in Den Burg.
OSG in Den Burg. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Hoge slagingspercentages op OSG

Onderwijs

De OSG in Den Burg kent hoge slagingspercentages bij de leerlingen die dit schooljaar eindexamen deden.

Dat is duidelijk geworden nu van de meeste eindexamenleerlingen op de OSG (167 in totaal) de uitslagen zijn vastgesteld. Gemiddeld 95 procent van de eindexamen leerlingen is geslaagd.

Bij het vmbo basis heeft 100 procent van de eindexamenleerlingen het diploma behaald, bij het vmbo kader is dat eveneens 100 procent en op de mavo 93 procent. Op de havo is 88 procent van de leerlingen geslaagd en op het vwo 94 procent. De score van de havo laat volgens de OSG in vergelijking met de uitslagen van voorgaande jaren een positieve lijn zien. “Dat is een trend die vorig jaar al zichtbaar werd maar nu definitief lijkt door te zetten.” Vijf leerlingen slaagden cum laude; vier mavo-leerlingen en een vwo-leerling 

De percentages worden mogelijk nog iets hoger, omdat een aantal leerlingen in het komende derde tijdvak nog een herkansing doen. Vanochtend kregen 44 leerlingen van de OSG die in het tweede tijdvak eindexamen hadden gedaan de uitslag te horen. Als gevolg van corona konden de eindexamens dit school meer gespreid worden over de tijdvakken.

De scores zeggen volgens rector-bestuur Corrie Setz van de OSG veel over de veerkracht van de leerlingen en zeker ook van de docenten. De OSG heeft twee roerige schooljaren met onderwijs onder coronaomstandigheden en een verbeteropdracht van de onderwijsinspectie achter de rug, maar bleek desondanks in staat om leerlingen op het gewenste niveau te brengen. “We zijn gewoon een stoere Texelse school en hebben met elkaar de schouders eronder gezet. Dat er nu zoveel leerlingen slagen, is een mooi resultaat van onze gezamenlijke inspanningen.”

De diploma-uitreiking, die dit jaar het thema Glitter & Glamour kent, is volgende week woensdag 7 en donderdag 8 juli en vindt net als vorig jaar plaats in de Evenementenhal op De Krim. Het derde tijdvak is ook volgende week. De leerlingen die hier aan mee doen, krijgen donderdag 15 juli in de eerste schoolvakantieweek de uitslag te horen.

Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 1 minuut geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 23 minuten geleden 1
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 1 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 1 uur geleden 1
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 1 uur geleden 5
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 1 uur geleden 3
Afbeelding
Lintje voor moeder van het Glazen Paleis Algemeen 1 uur geleden 3
Afbeelding
Lintje Klaas van den Berg voor inzet G-team Algemeen 3 uur geleden 58