Afbeelding
Foto: TESO

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Mondkapjes blijven nog even op boot

Algemeen

Mondkapjes zijn vanaf komende zaterdag op veel plekken niet meer nodig, maar ze blijven nog wel even verplicht aan boord van de veerboten.

De overtochten met de boot staan te boek als openbaar vervoer en in het openbaar vervoer blijft volgens de maatregelen van het Rijk de mondkapjesplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder landelijk bestaan. TESO laat desgevraagd weten een dringend beroep op reizigers te doen om - zolang het nodig is - mondkapjes aan boord te blijven dragen. “Reizigers wordt vriendelijk verzocht het mondkapje tijdig op te zetten.” Sinds vorige week vrijdag is het dragen van mondkapjes op de opstelterreinen in Den Helder en op Texel niet meer nodig, het is nog wel verplicht (vanaf 13 jaar) in de gebouwen van TESO en op plekken waar het met borden op de veerhavens aangegeven staat.

TESO heeft de maatregelen de afgelopen tijd waar mogelijk al verder versoepeld. Het buffet is sinds een paar weken weer (beperkt) geopend en er geldt voor reizigers een advies om in de auto te blijven. Eerder was het nog verplicht in de auto te blijven zitten. Voorwaarde voor het verlaten van voertuigen aan boord is volgens TESO wel dat iedereen van 13 jaar en ouder een mondkapje draagt en waar mogelijk 1,5 meter afstand houdt. Voor voetgangers en fietsers geldt nog steeds het advies waar mogelijk 1,5 meter afstand te bewaren en om zoveel mogelijk verspreid op het salondek te gaan zitten.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 2 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3