Afbeelding
Foto: TESO

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Mondkapjes blijven nog even op boot

Algemeen

Mondkapjes zijn vanaf komende zaterdag op veel plekken niet meer nodig, maar ze blijven nog wel even verplicht aan boord van de veerboten.

De overtochten met de boot staan te boek als openbaar vervoer en in het openbaar vervoer blijft volgens de maatregelen van het Rijk de mondkapjesplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder landelijk bestaan. TESO laat desgevraagd weten een dringend beroep op reizigers te doen om - zolang het nodig is - mondkapjes aan boord te blijven dragen. “Reizigers wordt vriendelijk verzocht het mondkapje tijdig op te zetten.” Sinds vorige week vrijdag is het dragen van mondkapjes op de opstelterreinen in Den Helder en op Texel niet meer nodig, het is nog wel verplicht (vanaf 13 jaar) in de gebouwen van TESO en op plekken waar het met borden op de veerhavens aangegeven staat.

TESO heeft de maatregelen de afgelopen tijd waar mogelijk al verder versoepeld. Het buffet is sinds een paar weken weer (beperkt) geopend en er geldt voor reizigers een advies om in de auto te blijven. Eerder was het nog verplicht in de auto te blijven zitten. Voorwaarde voor het verlaten van voertuigen aan boord is volgens TESO wel dat iedereen van 13 jaar en ouder een mondkapje draagt en waar mogelijk 1,5 meter afstand houdt. Voor voetgangers en fietsers geldt nog steeds het advies waar mogelijk 1,5 meter afstand te bewaren en om zoveel mogelijk verspreid op het salondek te gaan zitten.

Afbeelding
Van der Vis wil stoppen; pand tabakwinkel te huur Algemeen 3 uur geleden 11
Afbeelding
Onderhoud reservaat Zandkuil Algemeen 19 uur geleden 3
Afbeelding
Dansvoorstelling Artex in Evenementenhal Algemeen 28 mrt., 10:30
Afbeelding
Techniek in een mooi kader Algemeen 28 mrt., 09:17
Afbeelding
'Het Atelier - Portret van Hella' Cultuur 28 mrt., 08:02 1
Afbeelding
Pupillentoernooi reclame voor het jeugdvoetbal Algemeen 27 mrt., 14:50 2
Afbeelding
Online lezing over het paasverhaal in de kunst Algemeen 27 mrt., 14:05
Afbeelding
ZDH houdt schade beperkt tegen VZV Algemeen 27 mrt., 11:25