De 4-jarige Daniël Eveleens, hier met zus Sarah en zijn ouders, krijgt een taart van schoolleider Floor Daemen (rechts).
De 4-jarige Daniël Eveleens, hier met zus Sarah en zijn ouders, krijgt een taart van schoolleider Floor Daemen (rechts). Foto: Gerard Timmerman

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Daniël honderdste leerling op de Vliekotter

Onderwijs

De vlag in top bij basisschool De Vliekotter in Oosterend. Donderdagmorgen werd daar de honderdste leerling feestelijk onthaald.

Daniël Eveleens viel die eer te beurt. Op zijn vierde verjaardag werd de kleuter uit Oosterend toegezongen door 99 andere leerlingen, onder wie zijn zus Sarah, en hun leerkrachten. Daniël kreeg een taart van schoolleider Floor Daemen, met daarop een foto van alle leerlingen. Texel Catering zorgde er voor dat er voor alle leerlingen een stuk taart was.

Het gaat goed met de school in Oosterend. “We hebben veel instroom van leerlingen”, vertelt Floor Daemen. Aan het eind van dit schooljaar telde de kleutergroep 34 leerlingen, volgend schooljaar groeit dit zelfs tot boven de 40. Veel kinderen uit Oosterend en omgeving en enkelen komen van verder. Er zijn de afgelopen jaren veel jonge gezinnen in het dorp komen wonen, wat zich vertaalt in toestroom van nieuwe leerlingen, met name in de onderbouw.

“Daar zijn we hartstikke blij mee.” De aanwas is ook een blijk van vertrouwen in de kwaliteit van de school en biedt een mooi toekomstperspectief. 

Voorlopig past het allemaal nog in de huidige school, maar aangezien de groei lijkt door te zetten wordt voorzichtig nagedacht over uitbreiding van het onderwijsgebouw.

Een mijlpaal voor de Vliekotter, dat donderdag de honderdste leerling feestelijk onthaalde. 

Foto Liselotte Schoo.
Afbeelding
Klaas Dirk Koorn Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 1 uur geleden 8
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Peter Betsema Algemeen 1 uur geleden 28
Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 17 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58