De ruimte om na de prik een kwartier te wachten.
De ruimte om na de prik een kwartier te wachten. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Vaccineren op Texel gaat niet via RIVM-uitnodiging

Algemeen

Texelaars die zich op Texel zelf willen laten vaccineren tegen het coronavirus kunnen dat niet via de uitnodiging van het RIVM regelen.

Dat heeft GGD Hollands Noorden laten weten. Het gaat om bewoners van Texel van 18 tot en met 59 jaar oud van wie sinds kort bekend is dat zij zich ook in de TXL sporthal in Den Burg kunnen laten vaccineren. 

Volgens de GGD kan deze groep een afspraak maken voor de prikpost in de sporthal via een uitnodiging van de gemeente. Deze uitnodigingen worden volgens de GGD vanaf volgende week verzonden. Het RIVM is deze week begonnen met het versturen van vaccinatie-uitnodigingen naar mensen die geboren zijn in 1961 en 1962 en dat leidde afgelopen week in de praktijk tot verwarring, omdat via de uitnodiging van het RIVM géén afspraak voor de prikpost in de TXL sporthal kan worden gemaakt.

Texelaars die geboren zijn in 1961 of 1962 kunnen volgens de GGD kiezen waar ze gevaccineerd willen worden. “Óf wachten op de brief van de gemeente voor vaccinatie op het eiland óf nu een afspraak maken via het landelijke callcenter op basis van de RIVM-brief.” Wordt gekozen voor de laatste optie dan vindt vaccinatie plaats in een van de vaccinatielocaties van de GGD aan de overkant.

Bij het uitnodigen van de groep van 18 tot en met 59 jaar wordt onderscheid gemaakt tussen mensen mét medische indicatie en mensen zónder medische indicatie. Mensen mét medische indicatie worden uitgenodigd door de huisartsen, mensen zonder medische indicatie krijgen de uitnodiging via de gemeente. 

Iedereen kan na het ontvangen van de uitnodiging een afspraak maken via het belteam van GGD Hollands Noorden. Het telefoonnummer van dat team staat in de uitnodiging. Het eerste prikmoment (met Pfizer/BioNTech) staat gepland voor eind mei. De tweede vaccinatie vindt in de eerste helft van juli plaats. Ook die prik wordt op het eiland gegeven.

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 9 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45