De kringloopwinkel van Dorcas.
De kringloopwinkel van Dorcas.

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Mogelijkheden Dorcas worden verkend

Algemeen

De gemeente is momenteel aan het verkennen of Dorcas mogelijk aan de Abbewaal in Den Burg kan blijven of mogelijk toch naar een andere locatie moet verhuizen.

Het college en Dorcas hebben een tijdje geleden een eerste gesprek gehad nadat duidelijk was dat de kringloopwinkel in tweedehands goederen volgens het bestemmingsplan eigenlijk niet op de huidige locatie aan de Abbewaal kan blijven. Volgens burgemeester en wethouders mag er in het betreffende bedrijfspand ‘volumineuze detailhandel’ plaatsvinden, maar moet de kringloopwinkel als ‘normale detailhandel’ worden aangemerkt.

Het eerste gesprek leidt binnenkort tot een tweede gesprek tussen college en Dorcas waarbij de kwestie verder wordt bekeken. De PvdA had er vragen over gesteld en wilde onder meer weten of er mogelijk een uitzondering gemaakt kon worden. 

Het college heeft aangegeven dat het zich strikt aan de regels dient te houden en handhaving niet kan uitstellen of naast zich neer kan leggen. Er wordt wel bekeken wat er mogelijk is en volgens een antwoord van het college op de vragen van de PvdA moet daar uiteindelijk ook politiek draagvlak voor zijn. 

De kwestie waar in Dorcas in beland is, komt voort uit handhavingszaken tussen de verhuurder van het pand en de buurman. Volgens het college is de verhuurder in de handhavingszaak primair de partij voor de gemeente, hoe lastig dat volgens het college ook overkomt. “Dit neemt niet weg dat de verhuurder ook de plicht had de huurder over de situatie te informeren.”

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 3 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 6 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 8 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 9 uur geleden 7
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 9 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 10 uur geleden 21
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 10 uur geleden 18
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 10 uur geleden 5