De ruimte om na de prik een kwartier te wachten.
De ruimte om na de prik een kwartier te wachten. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Verwarring rond vaccinatie-uitnodigingen

Algemeen

Een kleine groep Texelaars heeft de afgelopen dagen van het RIVM een vaccinatie-uitnodiging ontvangen die voor verwarring heeft gezorgd.

Volgens GGD Hollands Noorden gaat het - voor zover het volgens hen te beoordelen is - om een kleine groep Texelaars die in 1946 zijn geboren en dit jaar 75 jaar oud worden. 

Zij kregen een uitnodiging van het RIVM om een afspraak voor een vaccinatie te maken, maar kregen vervolgens tot hun verbazing aan de telefoon te horen dat er op Texel niet geprikt zou worden, terwijl dat vanaf maandag 12 april juist wel mogelijk is in de TXL sporthal in Den Burg voor Texelaars van 65 tot en met 74 jaar oud. De betreffende groep werd aan de telefoon doorverwezen naar prikposten aan de overkant.

Volgens de GGD kregen zij een algemene uitnodiging die volgens de landelijke vaccinatiestrategie aan iedereen van 75 tot 80 jaar wordt verzonden. De uitnodigingen voor de groep Texelaars van 65 tot en met 74 jaar voor de prikpost in de TXL sporthal moeten nog verzonden worden.

Volgens de GGD gebeurt dat vanaf 31 maart in porties waarna er een afspraak voor de prikpost in de TXL sporthal kan worden gemaakt. Texelaars die de afgelopen dagen de uitnodiging van het RIVM ontvingen en niet naar Den Helder willen gaan, kunnen volgens de GGD wachten op de uitnodiging van GGD Hollands Noorden. “Als men al een afspraak heeft gemaakt, dan kan deze vanaf 1 april deze worden omgezet via het telefoonnummer van de GGD uit de brief.”

De oudste Texelaars uit de categorie 65 tot 75 jaar ontvangen volgens de GGD de uitnodiging voor de TXL sporthal als eerste. “Op basis van deze uitnodiging kan vanaf donderdag 1 april een afspraak worden ingepland voor vaccinatie in TXL sporthal in Den Burg. Het te bellen telefoonnummer voor vaccinatie op Texel staat vermeld in de uitnodigingsbrief.”

Voor het overzicht: van komende zaterdag 3 tot en met dinsdag 6 april vindt in de TXL sporthal de tweede vaccinatieronde van Texelaars van 75-plus en zorgverleners op Texel plaats. De groep van 60 tot 65 jaar krijgt de prik van de huisarts en voor de groep van 18 tot 59 jaar is het nog even wachten.

Deze groep moet in principe naar een centrale prikpost aan de overkant, maar het college is aan het bekijken of de groep van 18 tot 59 jaar mogelijk eveneens op Texel zelf kan worden gevaccineerd.

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 8 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 11 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 13 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 13 uur geleden 8
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 14 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 14 uur geleden 22
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 15 uur geleden 18
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 15 uur geleden 5