Zwembad Molenkoog.
Zwembad Molenkoog. Foto: Job Schepers

Paviljoen zwembad Molenkoog

Ingezonden Wat ik zeggen wou

Het nieuws dat de gemeente op zoek is naar nieuwe uitbaters voor het zwembadpaviljoen van Molenkoog heeft tot verontwaardiging bij velen geleid. Onder meer bij Beatrijs Vissers die er de volgende brief - met medeweten van de huidige uitbaters - over schreef.

Vanaf het moment dat ik op Texel ben komen wonen, zo’n kleine tien jaar geleden, koop ik bij zwembad Molenkoog een zwemabonnement. Een heerlijk zwembad met een wat nostalgische uitstraling. In de zomer kun je na het zwemmen lekker met je handdoekje onder de bomen liggen, of langs het zwembad in de zonnestoelen.

Altijd na het zwemmen gingen wij koffiedrinken in het zwembadpaviljoen van Pieter en Wieneke Boon, dat met veel liefde en heerlijke zeventiger jarensfeer door hen werd uitgebaat. Heerlijke koffie, heerlijke frietjes en lekkere ijsjes. Precies wat een zwembadpaviljoen moet hebben. Daarnaast naaide Wieneke met veel liefde en plezier ieder seizoen ritsen met prachtige zwembadratten, die de ouders konden kopen voor een klein prijsje, als hun kind het zwemdiploma behaalde. In het paviljoen lag speelgoed voor de kleintjes om na het badderen mee te spelen. Boeken konden geleend worden, om lekker in het zonnetje te lezen. Iedereen tevreden en ook de gemeente Texel had de uitbaters laten weten dat ze tevreden waren met hun manier van uitbaten van de kiosk.

Ook in het afgelopen seizoen, dat al helemaal werd bepaald door de coronaregels, hebben Pieter en Wieneke, ondanks de grote verliezen, op het verzoek van de gemeente, het zwembadpaviljoen draaiende gehouden. En dan nu ineens….is het afgelopen met het paviljoen. Pieter en Wieneke mogen het paviljoen niet meer huren en uitbaten. Waarom? Daar loop ik nu al dagen over te piekeren. Wat is in godsnaam de reden dat de gemeente de stekker uit dit bedrijfje heeft getrokken? Juist in de tijd dat door corona veel ondernemers het moeilijk hebben.

Gaan ze er iemand anders inzetten? Willen ze een sterfhuisconstructie maken met de bedoeling het zwembad ook te sluiten? Mooie plek om parkeerplaatsen te realiseren, toch? Nee… ze gaan vast niet sluiten….anders zou een ambtenaar van de gemeente toch niet het lef hebben gehad om het verzoek te uiten om het prachtige zeventiger jaren servies van het paviljoen over te nemen.

Wat zijn het College van B en W en de gemeenteraad van plan met het nu leegstaande paviljoen? Wordt het leegstand? Is mijn veronderstelling juist dat hierna de sluiting van het zwembad volgt?

Beatrijs Vissers

Naschrift: De reactie van de gemeente is als volgt: “Wij vinden het niet gepast om via de krant in te gaan op een contractsituatie met een individuele ondernemer. Ook de gemeente vindt het belangrijk dat bij het zwembad koffie en versnaperingen verkrijgbaar zijn als extra service. Er wordt op dit moment gezocht naar een nieuwe uitbater voor de kiosk. Geïnteresseerden kunnen hiervoor contact opnemen met molenkoog@xs4all.nl.”

Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 2 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 4 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 4 uur geleden 7
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 5 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 6 uur geleden 8
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 6 uur geleden 12
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 6 uur geleden 3
Afbeelding
Lintje voor moeder van het Glazen Paleis Algemeen 6 uur geleden 15