Afbeelding
Foto: Bliedhuus/ 's Heeren Loo

Het Bliedhuus zoekt een begeleider

Algemeen Vacatures

Begeleider i.v.m. zwangerschapsvervanging gezocht voor Het Bliedhuus.

Begrijp jij dat ik me het veiligst voel in een gestructureerde omgeving? Help je mij mijn competenties te vergroten en doelen te behalen? Help je mij zo zelfstandig mogelijk te zijn met wonen, leren en werken?

Waar ga je werken?

Het Bliedhuus is een ouderinitiatief, waar 14 cliënten wonen met een verstandelijke beperking in de leeftijd 24 tot 48 jaar. ‘’We zijn allemaal heel verschillend, maar we weten precies wat we willen. Een eigen plek, ontspannen sfeer, warmte en gezelligheid. We hebben ons eigen appartement, maar delen een gezamenlijke huiskamer. We kennen elkaar al jaren. Onze ouders hebben Stichting Blied opgericht en hebben ‘s Heeren Loo gekozen als zorgaanbieder.’’ Iedereen heeft een eigen werkplek of dagbesteding o.a. op Plassendaal, Maartenhuis en de Bonte Belevenis.

Wie ga je helpen?

De bewoners hebben allen een lichte verstandelijke beperking en wonen gezamelijk in een kleinschalige woonvorm waar zij met begeleiding zelfstandig wonen. In de begeleiding ligt de nadruk op het werken naar een zo groot mogelijke mate van zelfstandigheid. 

Jongeren met een Lichte Verstandelijke Beperking (LVB) vinden het soms lastig de wereld om hen heen te begrijpen. Contact maken met anderen en het aangaan van gezonde relaties kost moeite. Vaak hebben ze een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Jij weet hoe je met deze kwetsbare doelgroep om moet gaan. Met jouw kennis en ervaring zoek je samen naar mogelijkheden om competenties aan te leren, zodat de jongere zo zelfstandig mogelijk kan leven. Om dit te bereiken werk je nauw samen met zijn familie en andere disciplines.

Hoe ga je helpen?

Iedere cliënt is uniek. Iedere begeleider ook. Want jouw manier van begeleiden is anders dan die van je collega. Misschien begeleid jij met humor, met eindeloos geduld of met tomeloos veel energie. Misschien ontdek jij net dé manier om een cliënt te stimuleren, om hem aan het lachen te maken en te laten groeien. In ieder geval verlies je de behoefte van de cliënt nooit uit het oog en zorg je voor een vertrouwde woon- of werkomgeving. Je zorgt ervoor dat de cliënt zelf de regie houdt, waarbij jij de kaders bewaakt. En dat maakt jou waardevol. 

Dit bieden wij

- Er zijn twee posities beschikbaar. Beide gaat het om zwangerschapsvervanging van 1 mei tot 1 oktober en 1 juni tot 1 november. Waarbij 1 contract na deze periode omgezet kan worden naar een flexcontract voor 14 uur per week.
- Je krijgt een salaris conform de cao gehandicaptenzorg in functieschaal FWG 30, 35, gebaseerd op jouw opleiding en ervaring
- We geven je de ruimte om door te groeien en je te ontwikkelen in je vak met training en scholing
- Je krijgt bij een eindejaarsuitkering van 7,05% van je jaarsalaris

 

Dit ben jij

Je beschikt over een afgeronde mbo opleiding op minimaal niveau 3 of 4, in de richting van gezondheidszorg, welzijnszorg of IG. Daarnaast vragen we het volgende:

- Je bent flexibel ingesteld;
- Je bent in staat om een huiselijke sfeer te creëren waarbij het individu centraal staat;
- Je verricht alle noodzakelijk verzorgende, begeleidende handelingen binnen de daarvoor gegeven bevoegdheden.
- Je beschikt over een proactieve houding met een duidelijke visie op ondersteuning en begeleiding.
- Je vindt het een uitdaging om met diverse partijen contact te onderhouden en samen te werken, zowel met je collega’s als met de ouders van de bewoners.

Daarnaast beschik je over de volgende kerncompetenties: samenwerken, communicatieve vaardigheden, feedback geven en ontvangen, in staat zijn tot zelfreflectie, humor, relativeringsvermogen.

Sollicitatieprocedure

Wil je meer informatie?

Neem dan gerust contact op met Ina Nijssen-Pol (Manager Zorg) via telefoonnummer 0630237139 of met Yvonne Vittali: Yvonne.vittali@sheerenloo.nl

’s Heeren Loo

’s Heeren Loo helpt mensen met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking of andere beperkingen. Van jong tot oud, in bijna heel Nederland. We helpen hen het beste antwoord te vinden op de grote en kleine vragen die voor hen belangrijk zijn. Met lichte zorg waar het kan en (tijdelijk) intensieve zorg als het nodig is. Dichtbij, bij voorkeur bij mensen thuis en altijd samen met familie en verwijzers. Met meer dan 125 jaar aan kennis en ervaring

Uit de praktijk en uit ons wetenschappelijke onderzoek zijn we bovendien een waardevolle gesprekspartner voor iedereen die werkt met mensen met een beperking.
Zo helpen we cliënten én verwijzers verder.

Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 12 minuten geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 2 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 2 uur geleden 4
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 3 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 3 uur geleden 5
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 3 uur geleden 7
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 3 uur geleden 3
Afbeelding
Lintje voor moeder van het Glazen Paleis Algemeen 3 uur geleden 13