Mountainbikers in De Dennen in 2017
Mountainbikers in De Dennen in 2017 Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

TipTexel over recreatief gebruik natuurgebieden Staatsbosbeheer

Algemeen TipTexel

Staatsbosbeheer is druk bezig met het nieuwe beheerplan. Hoewel een groot deel vastligt door landelijke en Europese wetgeving, zijn er aan aantal zaken waar Staatsbosbeheer ruimte heeft. Zij willen daarom graag weten hoe de Texelaar over een aantal zaken denkt. Samen met de redactie en Top Onderzoek hebben zij een nieuwe editie van TipTexel.nl opgesteld die dinsdag bij de panelleden in de digitale brievenbus valt.

Tal van vraagstukken passeren de revue. Is er genoeg ruimte voor recreatie in de Texelse gebieden en hoe denkt men over honden in De Dennen? Zijn er genoeg losloopgebieden, of juist niet? Moeten er gebieden komen waar de hond helemaal niet welkom is en waar dan? Hoe kijkt men aan tegen het gedeeld gebruik van paden door fietsers, wandelaars en ruiters?

Het idee om TipTexel.nl in te zetten kwam naar voren tijdens één van de online bijeenkomsten die Staatsbosbeheer onlangs hield over het beheerplan. Eén van de aanwezigen merkte op dat de opkomst bij de bijeenkomst niet erg hoog was. Zij stelde voor om een aantal vragen - waarop de Texelaar invloed heeft - voor te leggen via TipTexel.nl, omdat je op die manier in één keer een grote groep bereikt. Zowel Staatsbosbeheer als de redactie zagen mogelijkheden en zijn met elkaar om tafel gegaan. Onderwerpen die ter sprake komen naast de al genoemde punten, zijn ook de fiets- en wandelpaden door De Dennen en een proef met struingebieden in de winter. “Het is niet mogelijk om in één editie alle onderwerpen de revue te laten passeren, dus hebben we overlegd met Staatsbosbeheer waar de mening van de Texelaar het meest van invloed is. Soms zou je het liefst nog meer op detail in willen gaan, bijvoorbeeld als het om de soort bebording in de Texelse natuurgebieden, maar je moet keuzes maken. Er komen meer raadplegingen aan dit jaar, dus wie weet”, stelt hoofdredacteur Job Schepers.

Raadpleging

Mensen die zich nog niet hebben ingeschreven voor TipTexel.nl en wel willen deelnemen aan de raadpleging kunnen zich inschrijven via gelijknamige website. Zij ontvangen de raadpleging dan alsnog. Met ruim zevenhonderd deelnemers is TipTexel.nl het grootste opiniepanel van Texel. Op de website van TipTexel.nl zijn ook al eerdere rapportages van de raadplegingen te zien. De gegevens van panelleden zijn anoniem en niet in het bezit van de redactie. De gegevens worden niet voor commerciële doeleinden gebruikt.

Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 2 uur geleden 4
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 4 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 7 uur geleden 1
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 23 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 apr, 10:15
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10