Oproep van Gijs van Dijk: Ga stemmen!
Oproep van Gijs van Dijk: Ga stemmen! PvdA pro Texel

Jouw stem maakt het verschil!

Algemeen Vanuit de lokale politiek

Dit is een politieke mening van de PvdA pro Texel

Je stem uitbrengen is de basis van onze democratie. Daarom roep ik u op. Maak gebruik van uw stemrecht. Stem voor de toekomst van Nederland. En als het aan mij ligt is die toekomst straks socialer, eerlijker en fatsoenlijker.

Het is een gek jaar. Corona. Ingrijpend voor iedereen. Voor mensen die ziek zijn geworden, voor de jongeren die thuis zitten en voor alle ondernemers die hun bedrijf proberen te redden. De verkiezingen van deze week zijn vanwege Corona voor veel mensen ver weg. Hoe houden we ons hoofd boven water? Wanneer mag de horeca weer open? Hoe zit het met de vaccinaties? Groot zijn de zorgen over hoe verder na deze Corona tijd en juist daarom zijn de verkiezingen toch van groot belang.

De afgelopen weken ben ik dwars door het land getrokken om in gesprek te gaan met mensen over de gevolgen van deze tijd voor hen. En wat ze graag anders willen. Ook sprak ik met veel ondernemers die door Corona gedwongen zijn gesloten. Bijna allemaal krijgen ze te weinig steun van de overheid om straks weer gezond te kunnen ondernemen. Ik heb veel lokale initiatieven bezocht die de kracht van onze samenleving mooi laten zien. Zoals de autowasstraat in Deventer. Een bevlogen ondernemer die succesvol jongens met een moeilijke jeugd weer laat meedoen. En in Zeeuws-Vlaanderen ging ik op bezoek bij de sociale werkvoorziening. Zij zorgen er voor dat veel mensen met een arbeidsbeperking toch kunnen meedoen. Op Ameland hebben we een speciaal Waddenplan gepresenteerd, noodzakelijke investeringen in de toekomst van onze mooie eilanden en Waddengebied. Ook was ik iedere dag digitaal in gesprek en in debat. De afgelopen weken was ik iedere dag ook digitaal in gesprek met veel mensen. En digitaal voerde ik het debat met de andere politieke partijen. Deze campagne ging deze keer niet gepaard met een grote groep vrijwilligers zoals vorige verkiezingscampagnes. Ik ging overal alleen naar toe met inachtneming van de Coronaregels.

Ja, het is een gek jaar. En toch hebben we deze week landelijke verkiezingen en het gaat ergens over. Over goede zorg dichtbij, over de beste leraar voor de klas, over een baan met voldoende inkomen, over goed ondernemerschap. En over hoe we samen herstellen van deze Corona tijd zonder dat mensen tussen wal en het schip vallen.

Het is iedere keer bijzonder, gebruik maken van je stemrecht. Dat is dit jaar niet anders gelukkig. En het is deze keer zo georganiseerd dat het ook helemaal veilig kan dankzij alle vrijwilligers op de stembureaus. Je stem uitbrengen is de basis van onze democratie. Daarom roep ik u op. Maak gebruik van uw stemrecht. Stem voor de toekomst van Nederland. En als het aan mij ligt is die toekomst straks socialer, eerlijker en fatsoenlijker.

Gijs van Dijk

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Algemeen 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2