De ruimte in de TXL sporthal om na de prik een kwartier te wachten.
De ruimte in de TXL sporthal om na de prik een kwartier te wachten. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

College kijkt naar voortzetting prikpost

Algemeen

Het college doet er alles aan om te bekijken of het mogelijk is dat de prikpost van de GGD op Texel ook voor andere leeftijdsgroepen kan worden gebruikt.

Dat liet burgemeester Michiel Uitdehaag dinsdagavond weten in de raadscommissie. Hij reageerde daarmee onder meer op diverse brieven in de krant waarin pleidooien werden gehouden om Texelaars onder de 75 jaar eveneens op het eiland te vaccineren.

De prikpost in de TXL sporthal was er de afgelopen dagen voor Texelaars van 75 jaar en ouder en zorgverleners op Texel. Over een paar weken is deze groep opnieuw aan de beurt in de TXL sporthal voor de herhalingsprik. Tot die tijd blijft de prikpost daar in ieder geval staan en daarna (half april) is nog onduidelijk wat er verder met de prikpost gaat gebeuren.

De burgemeester benadrukte tijdens de commissievergadering dat Texel zich te houden heeft aan de volgorde van de landelijke vaccinatiestrategie, maar gaf aan er alles aan te doen om te kijken of het mogelijk is dat bijvoorbeeld Texelaars van 60-75 jaar eveneens op Texel zelf terecht kunnen voor de inenting tegen het virus. Deze leeftijdsgroep staat vooralsnog op de nominatie uitgenodigd te worden om naar een prikpost van de GGD aan de overkant te gaan (bijvoorbeeld Alkmaar, Middenmeer of Den Helder).

Uitdehaag stelde dat het al een prestatie mag worden genoemd dat de vijf Waddeneilanden elk een eigen prikpost hebben gekregen. “Daar hebben een hoop mensen hun best voor gedaan.” 

Raadslid Cees Hoogerheide toonde tijdens de vergadering zijn waardering voor de wijze waarop alles bij de prikpost in de TXL sporthal was geregeld. Hoogerheide was zelf ook één van de Texelaars die de daar de afgelopen dagen werden gevaccineerd.

De burgemeester sprak de hoop uit dat medio mei/juni de normale samenleving terugkeert, maar zover is het momenteel nog niet. De regio Noord-Holland Noord staat momenteel te boek als regio waar het aantal nieuwe coronabesmettingen landelijk gezien het snelst oploopt. Op Texel was er – volgens gegevens van het dashboard van de Rijksoverheid – dinsdag melding van vijf nieuwe vastgestelde besmettingen en dat was iets meer dan voorgaande dagen.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 2 uur geleden
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 7 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 23 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen gisteren
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1