De mensen die het afval ophalen en verwijderen.
De mensen die het afval ophalen en verwijderen. Foto: Gemeente Texel

Dit artikel is geschreven door
Dirk Kalverboer

Dirk Kalverboer, stagiair verslaggever Texelse Courant

Texel doet mee aan Week van de AfvalHelden

Algemeen

De gemeente Texel en leer-werkbedrijf De Bolder in Den Burg doen van maandag 1 tot en met zondag 7 maart mee aan de Week van de AfvalHelden. 

De mensen die op Texel het afval ophalen worden een week lang in het zonnetje gezet. Woensdag 3 maart worden zij getrakteerd op iets lekkers bij de lunch en er is extra aandacht voor hen op de social media. Kinderen kunnen kleurplaten downloaden (via www.weekvandeafvalhelden.nl) en voor het raam ophangen zodat de medewerkers die tegenkomen op hun afvalroute.  

De Week van de AfvalHelden is een initiatief van de Vereniging Afvalbedrijven en O&O Fonds GEO. Demissionair staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) opent officieel de Week van de AfvalHelden.

Wethouder Edo Kooiman: “Het is een prachtig initiatief om aan mee te doen. Als het afval een maand niet wordt opgehaald, wat gebeurt er dan? Of als we bij ijzel of zware sneeuwval niet strooien, zijn de gevolgen niet te overzien. Daarom ben ik trots op alle afvalhelden die bij nacht en ontij voor ons aan het werk zijn.” 

Jacco Mokveld, directeur van De Bolder: “Indrukwekkend om te zien hoeveel mensen er bijna dagelijks bezig zijn met het schoonhouden van ons mooie eiland. Die verdienen een dikke pluim. Laat dit ons vooral ook aan het denken zetten over hoe we met elkaar kunnen voorkomen dat er zoveel afval in omloop komt. Voor een nóg gezonder leefmilieu voor mens en dier op Texel.”

Medewerkers van De Bolder zorgen onder meer voor het legen van de afvalbakken op openbare plaatsen en verzamelen zwerfvuil. Daarnaast zetten volgens de gemeente ook vele Texelse vrijwilligers zich in voor het verminderen van zwerfvuil. 

Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 7 minuten geleden
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 12 minuten geleden
Afbeelding
Lintje voor moeder van het Glazen Paleis Algemeen 22 minuten geleden
Afbeelding
Lintje Klaas van den Berg voor inzet G-team Algemeen 1 uur geleden 34
Afbeelding
Tentoonstelling 'Gezichten van Noord-Holland ' bij Museum Kaap Skil Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Marc van Rijsselberghe geridderd Algemeen 2 uur geleden 14
Afbeelding
Hennie Huisman Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 2 uur geleden 20
Afbeelding
Lintje voor Anneke Dekker Algemeen 2 uur geleden 7