Burgemeester Schuiling van Den Helder ontvangt het boek van Pieter de Vries.
Burgemeester Schuiling van Den Helder ontvangt het boek van Pieter de Vries.

Van Helsdeur tot Duivels Hoorn gepresenteerd in Tussen de Banke

Algemeen

Pieter de Vries heeft vanmiddag het eerste exemplaar 'Van Helsdeur tot Duivels Hoorn' overhandigd aan burgemeester Schuiling van Den Helder. De burgemeester was blij met het eerste exemplaar van het boek met de 24 mooiste kunstfoto's die de fotograaf maakte van de Waddenzee. 'Het is heel belangrijk dat dit boek er is, omdat er bij een foto wat gebeurt tussen de foto en diegene die hem bekijkt. Iedereen kan nu vanaf thuis het Wad beleven', sprak hij De Vries toe.

De foto's werden gemaakt tijdens de zwerftochten die De Vries maakte met Piet Standaart aan de stuurknuppel van het vliegtuig. 'Het is geen dik boek, maar het is wel heel mooi geworden en iedereen heeft er met liefde voor zijn vakgebied aan gewerkt', sprak de kunstfotograaf. Hiermee overdrijft De Vries niet. Het boek geeft een prachtig beeld van de schoonheid die de Waddenzee te bieden heeft. Het eerste exemplaar werd aan de burgemeester van Den Helder overhandigd, omdat die De Vries bij een eerdere expositie - in Den Helder - had gevraagd waarom er nog geen boek van zijn Waddenfoto's was. Nu het er is bleek Schuiling de aangewezen persoon om het boek te ontvangen. 'Bovendien begint de Waddenzee in Den Helder', zo wist De Vries te vertellen. 

Pieter de Vries had in het verleden al succes met diverse exposities, verzorgt wekelijks de rubriek 'Bericht van een eiland' in de Texelse Courant en kwam eerder al met het boek 'Texel XL, fotovluchten in 2010'. Het boek is in diverse boekhandels op het eiland te verkrijgen en ook online te bestellen op de webshop van de kunstenaar. Het boek kost €29,95.

Wie nog meer werk van de fotograaf wil zien, kan terecht bij Galerie Tussen de Banke aan de Groeneplaats waar hij momenteel exposeert. Meer over het boek in de krant van dinsdag.

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 8 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 11 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 13 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 13 uur geleden 8
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 14 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 14 uur geleden 22
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 15 uur geleden 18
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 15 uur geleden 5