Afbeelding
Foto: Fiep Westendorp
Leerlingen bloggen op afstand:

Stereotypering is fout, maar te ver gaan ook

Column Blogs

Laatst stond ik in de rij van de supermarkt. Voor mij stonden twee vrouwen, vriendinnen van elkaar denk ik, gezellig te kletsen. De ene was zwanger en ze vertelde dat ze niet kon wachten om het geslacht te weten.

De vriendin antwoordde vrolijk dat zij ook benieuwd was en ineens draaide een andere vrouw zich abrupt om. Ze ging helemaal uit haar dak! Over dat het niks uit zou moeten maken of het een jongen of meisje was en dat ze veel te seksistisch bezig waren! Die vriendinnen wisten niet wat ze overkwam! Sorry hoor, maar tegenwoordig zijn we toch wel snel op onze teentjes getrapt.

Overdrijven is een talent

Zoals ik al zei moet je andere mensen met rust laten en zeker geen scene trappen in het midden van de supermarkt. Ik wou haar eigenlijk voor haar hoofd slaan met de prei die ik in mijn handen had, maar ik besloot te doen alsof de ‘1 + 1 gratis-actie’ van de kindersurprise-eieren mij heel erg interesseerde. Tegenwoordig mogen ouders het niet eens meer bijzonder vinden als ze een jongetje of meisje krijgen! Dat is toch helemaal je eigen keuze of niet soms? Ik hoop toch echt dat er geen mensen zijn die zich gekwetst voelen als ze op Instagram voorbij zien komen dat Katy Perry een meisje kweekt. En inderdaad, sommige dingen kunnen tegenwoordig echt niet meer, maar dat Jip en Janneke uit de bibliotheek moet worden gehaald, omdat Janneke een jurkje draagt en Jip een broek vind ik wel ver gaan. 

Tegenwoordig is het ‘normaal’ om ‘abnormaal’ te zijn. Weet je wat ik dan denk? Waarom is er überhaupt een ‘normaal’? Als je als jongen je fijn voelt in een jurk dan moet je dat doen en als je als vrouw wel make-up op doet en een jurk draagt, zouden mensen niet tegen je moeten zeggen dat je het vrouwelijke beeld teveel vertoont. Sorry hoor, maar als jij die dag gewoon een leuk nieuw jurkje wil showen, omdat die je je halve erfenis heeft gekost dan snap ik dat! Man of vrouw. Laat iedereen in zijn waarde en steek je grote neus in je eigen zaken.

Seksualiteiten en voorkeuren

Dan ook nog even over het fenomeen: ‘uit de kast komen’. Wie heeft dat bedacht? Ik kom toch ook niet uit mijn sokkenlade gesprongen om te vertellen dat ik op jongens val. Het zou toch normaal geaccepteerd moeten worden als je als jongen een voorkeur hebt naar andere jongens of een meisje een voorkeur heeft naar andere meiden? Beter nog, val op mensen. Ongeacht of je jongen of meisje bent. 

Natuurlijk begrijp ik dat iedereen een voorkeur heeft en dat is niet gek. Ik bedoel… mijn kat besprong ook laatst mijn broer en dat hebben we ook allemaal kunnen accepteren. Laat iedereen gewoon z’n eigen beslissingen nemen zonder dat jij met je prutlaarzen ergens binnen komt stampen om uit te leggen hoe ze hun leven moeten leiden.

Sterke mening

Mijn welgemeende excuses als ik hiermee iemand heb gekwetst. Dat is niet mijn bedoeling. Ik heb een sterke mening over bepaalde dingen en ik ben ook niet bang om die te uiten. Dus mevrouw in de rij van kassa 5, ik hoop dat u na het lezen van mijn blog niet meer zomaar asociaal zal gaan schreeuwen in de rij van de kassa. En mag ik u een tip geven als we ons dan toch met elkaar gaan bemoeien? Pak de volgende keer toch de broccoli in plaats van de 5 zakken chips die op uw band lagen. Graag gedaan!

Door Lieke Eelman V3a

Over deze blogs

Op de OSG is de laatste tijd aandacht besteed aan het schrijven van blogs. Er werden drie blogs geselecteerd die worden geplaatst op deze website, uiteraard met toestemming van de desbetreffende leerlingen. Houd in de reacties ook rekening met het feit dat het gaat om kinderen die het lef hebben om toestemming te geven tot plaatsing op een openbaar platform.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 8 uur geleden 9
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 10 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30