Afbeelding
Foto: Picasa
Leerlingen bloggen op afstand:

Geluk in tijden van corona

Column Blogs

Als tiener en super irritante puber, kunnen deze tijden heel erg raar, verwarrend en soms best wel deprimerend zijn. Zoveel leuke feestjes en activiteiten (zelfs op school kan dat leuk zijn) worden afgezegd en hoe weinig fysiek contact je kan hebben met familie en vrienden. In deze blog vertel ik je hoe ik toch positief blijf…. 

Natuurlijk is het belangrijk om je aan de regels te houden, maar als we nou even eerlijk en realistisch zijn: hoeveel leerlingen op onze school gaan anderhalve meter afstand houden? Ik denk helemaal niemand. Het belangrijkste vind ik dat operaties moeten kunnen blijven doorgaan. En ook is het belangrijk om op te letten als je bijvoorbeeld bij opa en oma op bezoek gaat. 

Eén van mijn grootste hobby’s is dansen, dat kan op dit moment vanwege de lockdown dus niet doorgaan. Dat vind ik super jammer, want er komt binnenkort een grote voorstelling aan! Het leuke aan dansen vind ik: mijn energie kwijt kunnen, m’n hoofd leegmaken en het sociale contact met mijn vriendinnen. Daarnaast is mijn andere hobby lezen. Ik zie lezen soms als even aan de realiteit ontsnappen, dan kan ik alles om me heen vergeten en ben ik opeens twee uur verder. Urenlang kan ik blijven doorpraten over m’n boeken of erover blijven dromen. Gelukkig kan ik blijven lezen, ook tijdens de lockdown. Online lessen is niet helemaal mijn ding. Les op school vind ik toch leuker, omdat je dan elke dag je vrienden en vriendinnen ziet en nu zit ik de hele dag aan m’n bureau naar een schermpje te loeren. 

Sinds kort heb ik gemerkt dat geluk soms in de kleine dingen voor mij zit, dat klinkt super cliché, maar bijvoorbeeld lezen, lekker kopje thee drinken met mama en bijlkletsen, even via FaceTime met familie en vrienden bellen, keihard muziek luisteren, met m’n hond knuffelen of buiten een stukje wandelen. Voor geluk heb ik mensen om me heen nodig die voor me klaar staan zoals m’n familie en vrienden. 

Ook heb ik nog wat tips bedacht: doe dingen waar je blij van wordt, houd contact met de mensen die je gelukkig maken, probeer positief te blijven want van negatief zijn wordt het leven niet beter en altijd goed voor jezelf blijven zorgen! 

Door: Frederique Witte H3b

Over deze blogs

Op de OSG is de laatste tijd aandacht besteed aan het schrijven van blogs. Er werden drie blogs geselecteerd die worden geplaatst op deze website, uiteraard met toestemming van de desbetreffende leerlingen. Houd in de reacties ook rekening met het feit dat het gaat om kinderen die het lef hebben om toestemming te geven tot plaatsing op een openbaar platform.

Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 5 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 21 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen gisteren 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2