Edwin van den Heuvel keert terug als sponsor.
Edwin van den Heuvel keert terug als sponsor. Job Schepers

'Ronde om Texel enorme promotie'

Algemeen

'De Ronde om Texel (28 juni) levert een enorme bijdrage aan de internationale naamsbekendheid van ons eiland. Het is prachtig dat ik daar als sponsor mijn steentje aan bij kan dragen', vertelt Edwin van den Heuvel van garage Dros bij De Cocksdorp.

De nieuwe organisatie van de zeilwedstrijd benaderde Van den Heuvel omdat zij een busje nodig hadden voor het vervoer van VIP's. 'Ook al heb ik vrij weinig met zeilen, ik vind het een prachtig evenement en ik ga ieder jaar kijken en het feestje in de tent op het strand is altijd enorm gezellig', vertelt de garagehouder. Niet alleen de promotie van het eiland deed Van den Heuvel besluiten aan boord te stappen, de wedstrijd past namelijk ook uitstekend in de filosofie van Garage Dros. Een zeilwedstrijd is een prachtig stukje duurzaamheid, er wordt immers enkel gebruik gemaakt van de elementen die de natuur zelf levert. Het bedrijf aan de Oorsprongweg is zelf één van de koplopers wanneer het gaat om duurzaamheid.

'Ik rijd zelf alleen nog maar elektrisch en ik kan het iedereen aanbevelen. Het rijdt heerlijk en veel van mijn klanten die ook zijn overgestapt delen die mening. Al is de particuliere markt op het gebied van elektrische auto's nog altijd kleiner dan de zakelijke en dat is eigenlijk jammer. Zeker op Texel is een elektrische auto ideaal aangezien er zat oplaadpunten zijn en als men bang is dat er in het buitenland minder van dit soort punten zijn kunnen ze bij ons heel voordelig een auto huren. Bovendien is het een markt die zich nog steeds ontwikkelt. In de nieuwste modellen kun je als je onderweg stil staat je e-mail bekijken en beantwoorden. Zo houd je 's avonds weer tijd over. Bovendien kun je vanaf de bank bekijken hoe ver je nog kunt rijden voor je moet opladen. De voordelen van de nieuwste elektrische auto's zijn enorm en het is ook nog eens veel minder schadelijk voor het milieu. Maar ook in de rest van het bedrijf speelt duurzaamheid een grote rol, zo is de showroom voorzien van zuinige LED-verlichting. Ik vind de Ronde om Texel eveneens een prachtig visitekaartje van duurzaamheid en ik hoefde niet lang na te denken toen ik gevraagd werd om een aandeel te leveren', vervolgt de garagehouder. Voor de naamsbekendheid van zijn eigen garage hoeft hij het niet te doen. 'De meeste Texelaars weten Garage Dros wel te vinden, al is het natuurlijk mooi dat het busje met mijn bedrijfsnaam straks rondrijdt op een evenement dat zoveel bezoekers trekt. Ik vind het zelf belangrijker dat we als Texelaars het belang van de Ronde zien en daar ook allemaal aan meewerken. Als we met zijn allen samenwerken houden we de ronde zo succesvol als die nu is. Het is een enorme positieve promotie voor Texel. Ik doe dit dan ook puur om te helpen', legt Van den Heuvel uit.

Meewerken aan de Ronde om Texel is zeker niet nieuw voor het bedrijf, ook in het verleden reed een busje van Dros de VIP's rond, zodat zij de wedstrijd op de voet konden volgen. 'Ik denk dat dit nu de vijfde of zesde keer is. De nieuwe organisatie vroeg mij en ik was direct enthousiast. We werken met een klein team en de budgetten zijn kleiner geworden. Maar je kan op heel veel manieren sponsoren, zoals ik nu met dat busje. Sponsoring hoeft niet altijd veel te kosten, terwijl de Ronde om Texel er heel veel profijt van heeft en wij als eilandondernemers dus ook. Ik lever het busje en verder heb ik er eigenlijk geen omkijken naar. Zij rijden zelf en ik geniet ondertussen lekker van de wedstrijd. Waarom zou ik het dus niet doen? Ik heb een stukje reclame en een ander profiteert er ook van. Een win-winsituatie dus', gaat Van den Heuvel verder.

De Ronde om Texel is in 36 jaar tijd uitgegroeid tot 's werelds grootste catamaranevenement. Jaarlijks strijden circa vijfhonderd catamarans op de wateren rondom Texel om de eer met als doel zo snel mogelijk om het eiland Texel te varen. Ook trekt de wedstrijd elk jaar zo'n 20.000 bezoekers naar het eiland. Bovendien keren dit jaar ook de windsurfers terug op het evenement waardoor er nog meer spektakel verwacht mag worden. 'Ik heb er weer veel zin aan in ieder geval.'

Directeur-bestuurder Marion Barth van STM vertelt over de tentoonstelling
Oudheidkamer opent met speelgoed-tentoonstelling Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Texelse IJsboerderij Labora zoekt ijsbereider m/v Algemeen 14 uur geleden 1
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een weekend-/vakantiehulp 15 uur geleden
The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Kong en Godzilla strijden zij aan zij Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 18 uur geleden 2
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 19 uur geleden 6
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 28 mrt, 18:00
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1