De bijna voltallige jury van de fotowedstrijd met de organisatie.
De bijna voltallige jury van de fotowedstrijd met de organisatie.

Fotowedstrijd op Texel

Algemeen

Bent u ervan overtuigd dat u de mooiste foto op Texel gemaakt heeft? Nu is het moment om te kijken of anderen daar net zo over denken. Op 2 juli start de Fotowedstrijd Texel, bedoeld voor iedereen die houdt van Texel en fotograferen.

Initiatiefnemer van de wedstrijd is Stichting Fotowedstrijd van Martin Planken en Jolanda van Groningen. 'Wij komen van kleins af aan op Texel. Mede door de verjaardag van de vuurtoren dit jaar en die van het eiland volgend jaar leek het ons een geweldig idee om Fotowedstrijd Texel met als thema 'Natuurlijk!' te organiseren', vertelt Van Groningen. Het idee is duidelijk: u maakt een foto waarvan u denkt dat het Texel het beste in beeld brengt. 'De onderwerpen moeten de Texelbeleving uitbeelden. De één zal de duinen in gaan om een mooie natuurfoto te schieten. De ander kiest juist voor een meer toeristisch tafereel. Als het maar een duidelijke link met Texel heeft', legt Planken uit.

De fotografen kunnen de foto's insturen tot vrijdag 15 augustus. Een deskundige jury zal uit de inzendingen de 25 mooiste foto's kiezen. Zij zullen niet weten wie de foto's gemaakt hebben, waardoor zij een objectief oordeel vellen. Uit deze genomineerden zal de jury na onderling beraad met een definitieve nummer één op de proppen komen. Naast de keuze van de jury heeft ook het publiek de mogelijkheid om te stemmen. De foto's worden op de website fotowedstrijdtexel.nl geplaatst. De winnaar ontvangt meer dan de eeuwige roem. 'De winnaar, of winnaars als het publiek een andere keuze maakt dan de jury, krijgen een publicatie in de Texelse Courant met daaraan gekoppeld een interview. Verder is er een breed scala aan prijzen beschikbaar. Zo stelt Coby's Hoffie een vakantie ter beschikking en kan er aangeschoven worden bij De Taveerne en Bij Jef.

Voor vragen kan men terecht bij jolanda@fotowedstrijdtexel.nl. De prijsuitreiking vindt plaats op zat. 27 september om 16:00 uur. De locatie van de uitreiking wordt in een later stadium bekend gemaakt.

Afbeelding
Tentoonstelling 'Gezichten van Noord-Holland ' bij Museum Kaap Skil Algemeen 12 minuten geleden
Afbeelding
Marc van Rijsselberghe geridderd Algemeen 25 minuten geleden
Afbeelding
Hennie Huisman Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 34 minuten geleden
Afbeelding
Lintje voor Anneke Dekker Algemeen 38 minuten geleden 1
Afbeelding
Klaas Dirk Koorn Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 2 uur geleden 16
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Peter Betsema Algemeen 2 uur geleden 54
Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 18 uur geleden 2