In mei was bezoek niet toegestaan in de Gollards, nu in beperkte mate.
In mei was bezoek niet toegestaan in de Gollards, nu in beperkte mate. Foto: Archief Texelse Courant

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Bezoek mag op woonzorglocaties, maar hooguit twee per bewoner

Algemeen

De woonzorglocaties van Omring zijn open voor bezoek, behalve daar waar de situatie dit door corona tijdelijk niet toelaat. Er gelden wel maatregelen om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk voorkomen.

Naasten van bewoners mogen op bezoek komen. Hierbij geldt een maximum van twee personen per dag per. Dit geldt vooralsnog tot en met 19 januari 2021. Omring doet het dringende verzoek per bewoner twee vaste personen te kiezen en niet onderling te wisselen.

Dit om daarmee de kans op besmettingen voor dierbaren, medebewoners, de bezoekers en de medewerkers te verkleinen. Het wordt ten zeerste afgeraden dierbaren mee naar huis of een andere locatie te nemen.

In veel gevallen vinden besmettingen namelijk plaats in de thuissituatie. Dit wil Omring voorkomen. Als men zich (onverhoopt) niet aan deze richtlijn houdt, moet de betreffende bewoner bij terugkomst op de woonzorglocatie preventief tien dagen in volledige quarantaine.

Alle maatregelen zijn afgestemd met de Centrale Cliëntenraad van Omring, die dit beleid ten gunste van de veiligheid en het welzijn van de bewoners steunt.

Omring rekent op begrip en medewerking en verzoekt bezoekers de maatregelen van de locatie op te volgen en binnen de locatie altijd een medisch mondkapje (te vinden bij de entree) van Omring te dragen. Er gelden geen uitzonderingen. Ook in het appartement van de bewoner dragen bezoekers het mondkapje en dient men 1,5 meter afstand te bewaren. Om deze afstand te kunnen bewaren, kunnen er maximaal twee bezoekers op het appartement zijn.

Veelbewogen jaar

2020 was een veelbewogen jaar voor Omring, dat in het voorjaar de woonzorglocaties tijdelijk moest sluiten. Hierdoor konden bewoners en dierbaren elkaar enkele weken niet ontmoeten. "Een overheidsmaatregel die we met pijn in het hart moesten opvolgen.

Het was voor iedereen een moeilijke tijd. Voor al onze medewerkers en vrijwilligers, me vooral voor de bewoner en hun naasten. We hebben grote bewondering voor de manier waarop velen van u zijn omgegaan met alle uitdagingen en aanpassingen. Graag willen we u hartelijk danken voor uw begrip in het afgelopen jaar. We hebben het echt samen gedaan", schrijft Omring in een brief aan bewoners en contactpersonen.

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 5 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45