Afbeelding
Foto: Patricia Keijser-Knol

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Onopgeloste raadsels

Algemeen Over het eiland

In de rubriek ‘Over het eiland’ schrijft redacteur Job Schepers over zaken die hem opvallen tijdens wandelingen over het eiland, soms zaken die anderen opvallen. Deze week iets dat minder prachtig is, maar daarom niet minder opvallend.


Patricia Keijser-Knol

De eerste tip kwam van Milou Eising, wonend aan de Hallerweg aan de rand van Den Burg met uitzicht richting de hoge berg en de fruitbomen van Jaap (Dros) in mijn achtertuin zou je denken dat er weinig loos is. Echter had ik net een merkwaardige vondst in de berm niet ver hier vandaan. Een geur trok de aandacht omdat het zo merkwaardig rook dat ik me niet voor kon stellen dat de vislucht uit Oudeschild kwam aanwaaien. En inderdaad, een blik in de berm gaf tot mijn ongenoegen antwoord op mijn vraag; ik trof een hoop aan met alleen maar vissenkoppen!”

Jammer genoeg lag er geen gedumpt mondkapje in de buurt - wat steeds meer een uitzondering is. De lucht was niet om te harden. Het is toch een bijzondere keuze om hier het ‘slachtafval’ te dumpen. Niet alleen voor de bewoners trouwens, bij de boomgaard van Jaap Dros start ook één van de leukste wandelroutes die Texel rijk is. Hoewel dit natuurlijk maar een mening is, is het boerenommetje aldaar een heerlijk ommetje en voor zij die minder te been zijn, de talloze ‘bankjes van Piet Schneider’ bieden genoeg rustplekken. 

Afslag gemist

Een ander raadsel vinden we elders op het eiland na een tip van Bouke Weber. Hij stuurde de volgende foto’s.



“Kwam ik gisteren tegen. Bij het Westerslag, circa 200 meter vanaf het Turfveld aan de rechterkant”, stuurt hij maandag. 

Zo te zien is een auto keihard van de weg geraakt en behoorlijk veel onderdelen verloren. Je vraagt je ook als redacteur af in zo’n geval wat je hebt gemist. Het moet toch een behoorlijke impact hebben gehad. Maar geen 112-berichten en ook in de meldkamer in Alkmaar - waar wij onze informatie vandaan moeten krijgen - wisten ze van niets. Ik hoop maar dat de bestuurder er goed vanaf is gekomen en dat het bij materiële schade is gebleven. Gezien het feit dat er geen voertuig is en geen bestuurder, zal het allemaal wel een beetje meevallen. 

Zo zie je maar weer, er is genoeg te zien als je de benenwagen neemt en niet alle vragen worden altijd beantwoord. Volgende keer hebben we het weer gewoon over leukere onderwerpen, maar deze waren op zijn minst opvallend te noemen.  

Tot de volgende keer, tips altijd welkom.

Afbeelding
Klaas Dirk Koorn Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 37 minuten geleden
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Peter Betsema Algemeen 46 minuten geleden 20
Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 16 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58