Antoine Kersten heeft afgeslagen in de play-off
Antoine Kersten heeft afgeslagen in de play-off Foto:

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Foursome Clubkampioenen van 2019 prolongeren titels

Algemeen

Tijdens het Clubkampioenschap foursome nemen de viervoudige winnaars, Lot van Schelt en Marijke de Beer, het op tegen vier andere damesteams. En bij de heren staan achttien duo’s aan de start die de strijd aangaan met de winnaars van 2017 en 2019, Antoine Kersten en Menno Schuijl.

Belangrijke kanshebbers voor de titel zijn niet alleen eerder genoemde koppels. Vlak bij de dames Anita Hiemstra en Agnes van Rijkom niet uit en bij de heren hebben Floris-Jan Zwaag en Maurice Frantzen elkaar gevonden en de runners-up van vorig jaar, Herbert de Geer en Tim de Haan gaan wederom proberen op de foursome-troon te komen, kortom makkelijk is het voor de favorieten niet.

En hoe staat het met de vorm van alle deelnemers? Hoe is het gesteld met het wedstrijdritme van Menno Schuijl? Hij heeft dit jaar wegens drukke werkzaamheden nauwelijks gegolfd, een business-dag op Golfbaan Sluispolder, negen holes op Links Valley en een oppoetslesje van golfpro Jan van Wijk daargelaten. Ja, de laatste tijd liet hij zijn gezicht wel wat vaker op De Texelse zien, maar om nou zeggen dat hij wedstrijden gespeeld heeft, nee, bepaald niet.

Overigens waait het weer ouderwets hard op De Texelse en het wordt een hele klus om de bal in het gareel te houden.

Eerst de dames. Bep Bouwmans en Tonny van der Vis worden met 113 slagen derde. Hiemstra en Van Rijkom doen het zeven slagen beter en komen met 106 strokes net niet iets tekort. Dat is ook dit jaar toch weer voorbehouden aan Van Schelt en De Beer, want met slechts drie slagen minder (103), zijn zij na 2011, 2013, 2014 en 2019 ook dit jaar weer het sterkst.

Bij de heren zijn Hugo Groothuis en Jordy Schuijl, succesvol in de foursome van 2016, ook dit jaar een koppel. Ook Schuijl junior, neef van, heeft dit jaar nauwelijks gegolfd dus is een derde plaats met 88 slagen eigenlijk het hoogst haalbare. De strijd om de winst gaat dit jaar andermaal tussen Kersten en die andere Schuijl enerzijds en De Geer en De Haan anderzijds. De ontknoping lijkt wel een kopie van 2019, want ook dit jaar komen beide teams met 85 slagen het clubhuis binnen en is er dus een play-off, middels sudden death nodig. Dat begint op hole 1. Niet dat de afslag van De Geer slecht is, zeker niet, maar de drive van Kersten, tot een metertje of dertig, veertig voor de green, is imposant. Er rest zijn maat slechts een korte chip en die eindigt een meter of twee voor de hole. Omdat de slag van De Haan de green mist, rest De Geer, links van de green, een lastige chip. Helaas gaat de bal net onder de hole langs en rolt iets te ver door. Er blijft een lastige putt over. Onder het toeziend oog van het meegelopen publiek putt De Haan te zacht. Bogey. Kersten houdt het hoofd, zoals altijd, koel. Hij holed weliswaar niet uit, maar Schuijl heeft geen moeite par te maken en daarmee zijn zij voor de derde keer foursome kampioen van De Texelse.

Afbeelding
Lintje Klaas van den Berg voor inzet G-team Algemeen 1 uur geleden 24
Afbeelding
Tentoonstelling 'Gezichten van Noord-Holland ' bij Museum Kaap Skil Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Marc van Rijsselberghe geridderd Algemeen 1 uur geleden 11
Afbeelding
Hennie Huisman Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 2 uur geleden 19
Afbeelding
Lintje voor Anneke Dekker Algemeen 2 uur geleden 6
Afbeelding
Klaas Dirk Koorn Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 3 uur geleden 27
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Peter Betsema Algemeen 3 uur geleden 76
Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 19 uur geleden