v.l.n.r: Antoine Kersten, Lars Bosma en Dirk Hoogendijk
v.l.n.r: Antoine Kersten, Lars Bosma en Dirk Hoogendijk

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Flinke regenbui deert winnaars Maandbeker niet

Sport

De zeer goed bezette maandbeker september (53 deelnemers) kent afgetekende winnaars in alle categorieën. Woonkracht 7 en Jos Kager Assurantiën zijn de trotse sponsors. De familie Bosma is bijna volledig opgetrommeld om als golfende gastheren te dienen in het maandelijkse golffeestje.

In categorie 3 is het Lars Bosma die de wet van de grote getallen omzet in winst. De beginnende golfer speelt maar liefst 45 stableford-punten bij elkaar en blijft zo Bianca van Pel (37) en Eric Bongartz (35) ruim voor. 

Ook categorie 2 kent koene ridders die zich niet laten intimideren door de stortbui met van die dikke koude druppels. Agnes van Rijkom slaat goede drives, maar haar specialiteit, het putten, laat haar in de steek. 34 punten en derde. Frans van Rooij houdt de boel goed bij elkaar, wordt tweede en verbetert zijn handicap, 37 punten. Het is echter weer de gerevitaliseerde Dirk Hoogendijk die de beker mag heffen. Een welverdiend pensioen en een nieuwe set stokken blijken de goede combinatie voor 38 punten en opnieuw winst in een maandbeker.

Mike Bosma is de tweede telg van de sponsor op het podium. Met netto 75 mag hij de prijs, die hij waarschijnlijk zelf geregeld heeft, de derde plaats in categorie 1, in ontvangst nemen. Tussen nummers 1 en 2 in de netto strokeplay wedstrijd is het weer nagelbijtend spannend. Bart Pluis speelt een slag beter dan zijn handicap en komt vol vertrouwen met netto 71 het clubhuis in, maar je moet niet buiten de waard rekenen. En de waard is Antoine Kersten op De Texelse. Matchplay kampioen, runner up Strokeplay. Hij heeft overduidelijk een punt te maken vandaag na de verloren finale van het Strokeplay clubkampioenschap. Nou, dat punt wordt wel gemaakt. Bruto 76, slechts 4 slagen boven de baan. Hoppa. Met netto 70 een mooie winst.

Het moet maar weer eens gezegd worden, de baan is een snoepje. Lekker wat water voor het gras en goede zorgen van de greenkeepers maken het een genot een rondje te lopen, zelfs in een flinke bui.

Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 1 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 3 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 3 uur geleden 6
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 4 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 4 uur geleden 7
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 5 uur geleden 11
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 5 uur geleden 3
Afbeelding
Lintje voor moeder van het Glazen Paleis Algemeen 5 uur geleden 15