De vrouwen van Texel´94 zijn winterkampioen. (foto René Pop)

Vrouwen Texel´94 winterkampioen

Algemeen

De vrouwen van Texel´94 zijn ´winterkampioen´ geworden in de vijfde klasse van het vrouwenvoetbal op zondag.

De vrouwen wonnen op eigen veld met 1-0 van Dirkshorn. Het doelpunt werd gemaakt door Sanne Brand. Het was een spannende wedstrijd, de teams waren aan elkaar gewaagd. Texel´94 heeft in de huidige competitie negen wedstrijden gespeeld; acht keer werd er gewonnen en een keer was het gelijkspel.

Het eerste van Texel´94 trad zondag aan tegen Koedijk en ging met een 2-1 overwinning van het veld. Sander de Haan scoorde de eerste treffer en de tweede kwam voor rekening van Jeroen Vlaming. Texel speelde goed, kreeg legio kansen, maar verzuimde meer doelpunten te maken.

ZDH ging pijnlijk met 8-2 onderuit tegen SRC uit Schagen. De Hoornders stonden tot hun verrassing na negen minuten al met 0-2 voor, maar met de rust was het gelijk. De derde treffer voor SRC kwam in de ogen van ZDH ongelukkig tot stand en het lukte de Hoornders daarna niet meer in de wedstrijd te komen. De club heeft inmiddels meerdere verliezen in de vierde klasse van het zondagvoetbal op zijn naam staan en moet er na de winterstop voor zorgen dat het uit de degradatiezone blijft.

Nog meer kampioenen. De B2 junioren van Texel´94 werden van het weekend kampioen door uit in Schagerbrug met 1-2 van Vesdo-SRC te winnen. Tom van Vijfeijken en Wesley van den Berg scoorden de doelpunten. In het basketbal werd de U16 van basketbalvereniging De Marels winterkampioen. Het team won uit in Alkmaar met 31-39 van de Guardians.

Er wordt fel gestreden om het kampioenschap. (Foto René Pop)