Afbeelding
Foto: Frank

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Coderdojo Texel gaat door bij Young4ever

Algemeen

Coderdojo, waarbij kinderen kunnen leren programmeren, robots besturen en websites kunnen besturen gaat vanaf 19 september weer verder. Vanwege de coronaperiode lagen de bijeenkomsten stil, nu gaat men verder in het gebouw van Young 4 Ever.

Vanaf 19 september kan de jeugd aan de slag onder deskundige begeleiding van enthousiaste vrijwilligers. De afgelopen drie jaar was het mogelijk voor kinderen tussen de 8 en 17 jaar om te leren programmeren in de Texelse bibliotheek. Vanwege de Corona-tijd was dit al vanaf 16 maart niet meer mogelijk. Na intern overleg bleek dat door de huidige coronaregels de ruimte niet optimaal is in de bibliotheek.

“Denken in oplossingen, dat is een van de speerpunten van de Coderdojo, en van de vrijwilligers van Texel. Met de ontwikkelingen voor de toekomst waar Artex, Young4Ever en Bibliotheek gaan samenwerken, hebben zij voor nu een ruimte gevonden in het gebouw van Stichting Young4Ever aan de Wilhelminalaan 1 in Den Burg”, laat de organisatie weten.

Het aanmelden voor de Coderdojo zal, zoveel mogelijk, op dezelfde manier blijven gaan als voorheen, alleen nu op een andere locatie. Op de website van Coderdojo Texel kunnen de kinderen zich inschrijven. De data van de verdere dojo’s van dit jaar staan daar ook vermeld.

Via deze krant, Facebook en Instagram wordt men op de hoogte gehouden van alle activiteiten die Coderdojo Texel in de komende periodes zal houden. De creatieve medewerkers/ vrijwilligers zullen zich voor de volle 100 procent inzetten om de Coderdojo, ondanks de Corona regels, tot een mooi en leerzaam succes te maken.

Inschrijven kan vanaf nu, op de website van Coderdojo Texel. 

Afbeelding
Enquête: 89 procent wil helft of meer energie duurzaam opwekken Algemeen 16 uur geleden 3
Afbeelding
Texelse Santa Run Algemeen 18 uur geleden 13
Afbeelding
De lezersfoto - Winter is coming Algemeen 19 uur geleden 3
Afbeelding
Auto van de weg door gladheid Algemeen 2 dec., 20:00 15
Afbeelding
Beauty Outline maakt ruimte voor plannen Algemeen 2 dec., 16:00
Afbeelding
Waar en wanneer werd deze foto gemaakt? Algemeen 2 dec., 12:30 21
Afbeelding
Beestachtig! - Geert Wilders Algemeen 2 dec., 10:30
Afbeelding
De lezersfoto - Zon laat zich zien Algemeen 2 dec., 08:30 1