Logo texelsecourant.nl

Onderzoeksraad voor de Veiligheid onderzoekt scheepsongeval

De Onderzoeksraad voor de Veiligheid stelt een onderzoek in naar de aanvaring tussen de TX68 en het guardvessel 'Maria' afgelopen maandagnacht.

De raad heeft een aantal redenen voor het onderzoek. Zoals dat het ongeval wordt omschreven als een 'very serieus casualty', waarbij vermoedelijk doden (drie) zijn gevallen. Vertegenwoordigers zijn afgereisd naar Den Helder om onderzoek te verrichten. In opdracht van het ministerie van Buitenlandse is woensdag een marinevaartuig naar de plaats van het ongeval gezonden, met als doel dat duikers op zoek naar naar de drie vermiste slachtoffers.

Op de foto de plaats van de aanvaring. Te zien zijn twee reddingsvlotten die nog onderwater aan het schip vast zitten en Kustwachtvaartuig Terschelling die ter plaatse boeien legt om de plaats te markeren. De foto is genomen vanaf Zr.Ms. Snellius, die samen met diverse andere schepen onder leiding van de kustwacht ter plaatse naar de opvarenden heeft gezocht. (Foto Koninklijke Marine)

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Initiatiefnemers van de petitie "Zeg nee tegen 5G" waarschuwen dat 5G (snel internet) schadelijke is voor onze gezondheid. Mee eens of niet mee eens?Reageren!