Het brommerongeval half oktober 2012 waarbij de berijder en zijn passagier gewond raakten. (Foto Marcel Winter/Texelphoto.nl)
Het brommerongeval half oktober 2012 waarbij de berijder en zijn passagier gewond raakten. (Foto Marcel Winter/Texelphoto.nl)

Extra verhoren brommerongeval

Algemeen

Er komen extra getuigenverhoren in de strafzaak tegen een 23-jarige Texelse automobiliste. Ze was op 14 oktober 2012 betrokken bij een ongeval waarbij op de kruising Harkebuurt-Oosterenderweg. Daarbij raakten twee bromfietsers ernstig gewond.

De verhoren waartoe de rechtbank in Alkmaar maandag besloot, vinden plaats op verzoek van advocate Rosan Kocker. Zij verdedigt de Texelse die ervan verdacht wordt het ongeval te hebben veroorzaakt. Volgens haar advocate kunnen getuigen extra licht op de gebeurtenissen werpen. Centrale vraag voor haar is de snelheid waarmee de brommer op het moment van het ongeval heeft gereden toen de auto het fietspad overstak. Tot de getuigen behoort de vader van een vierkoppig Duits gezin, dat in de auto reed en kort voor het ongeval zou zijn ingehaald door de brommer. 

De Texelse Roparunners zijn aangekomen in Rotterdam.
Roparunners gefinisht in Rotterdam Algemeen 19 uur geleden 37
Afbeelding
De Omgevingswet in de praktijk Algemeen 20 uur geleden
Hulpdiensten in actie op het vliegveld.
Deense militair overleden na parachutesprong Algemeen 19 mei, 17:00 14
Een deel van de Texelse Roparunners bij de houten roltrappen van de Sint-Annatunnel onder de Schelde in Antwerpen. Dat is halverwege de route.
Roparunners op helft van de route Algemeen 19 mei, 13:30 5
Sperwer versus merel: 1-0
De Lezersfoto - Hebbes Algemeen 19 mei, 08:00
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig! - Femke Halsema Algemeen 18 mei, 10:30
Bordje bij paal 9.
De Lezersfoto - Zand erover Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
Vacature Service Monteur Texel 17 mei, 17:53