Afbeelding
Foto: Pixabay

Mag je twee auto’s op één naam verzekeren?

Algemeen

Tegenwoordig hebben veel huishoudens in Nederland twee auto’s op de oprit staan. In het verleden bleef het toch vaak bij één voertuig, maar dat is inmiddels niet meer het geval. Als je twee auto’s op één naam wilt verzekeren dan is dit mogelijk, maar het verschilt per situatie. In dit artikel wordt wat meer informatie gegeven over hoe dit kan bij een autoverzekering.

Twee auto’s op één naam

In principe mag je meerdere auto’s op dezelfde naam verzekeren, dit is gewoon toegestaan bij een autoverzekering. Hierbij geldt wel de regel dat de tweede wagen van jou of je partner is. Het gaat er hierbij dus eigenlijk om wie de kentekenhouder is, maar ook wie de hoofdbestuurder is van de auto. Als jij degene bent die het voertuig het meeste gaat gebruiken, dan is de auto eigenaar dus dezelfde persoon als de kentekenhouder. Maar, als je partner met name de auto gaat gebruiken dan ligt het net wat anders.

Eigen gebruik

Als je voor jezelf of voor je samenwonende partner een tweede auto gaat verzekeren dan kan dit voordelig uitpakken met een gezinsregeling. Je gebruikt dan dus een relatief goedkope autoverzekering. Hiervoor moeten beide wagens wel ondergebracht worden bij dezelfde verzekeraar. Gezinsregelingen zijn lucratief doordat meerdere voertuigen tegelijk profiteren van dezelfde schadevrije jaren. Daarnaast kunnen op deze manier twee verschillende hoofdbestuurders profiteren van dezelfde schadevrije jaren. Met de tweede wagen kun je dus ook schadevrije jaren opbouwen en eventueel ook overdragen mocht dit nodig zijn in de toekomst.

Partner of kind

Voor het verzekeren van twee auto’s op één naam kun je dus gebruik maken van de gezinsregeling. Maar, helaas kunnen niet alle leden van het gezin hier gebruik van maken. Het gaat bij een gezinsregeling namelijk puur om samenwonende partners. Kinderen kunnen dus zo goed als nooit meeprofiteren van deze regeling. Zo nu en dan kan dit toch wel het geval zijn, maar dit is vrijwel nooit het geval. Als een autoverzekeraar je kind toch als verzekeringsrisico accepteert dan zullen er een paar polisvoorwaarden gelden. Zo moet het kind bijvoorbeeld minimum 24 jaar oud zijn en woonachtig zijn op hetzelfde adres als de verzekeringsnemer.

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 4 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 7 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 9 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 9 uur geleden 8
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 10 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 10 uur geleden 21
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 11 uur geleden 18
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 11 uur geleden 5