Afbeelding
Foto: KNRM

Boten en heli in actie voor 'vermiste' personen

Algemeen

De KNRM is vrijdagavond in actie gekomen nadat er een melding kwam van twee vermiste personen. Een grote zoekactie met boten, politie en een helicopter werd op touw gezet om de vermiste moeder en dochter te vinden. Toen het duo even later wandelend op het strand werd gevonden, bleek dat ze niets hadden meegekregen of begrepen van de zoektocht.

Dat meldt mediapartner NH Nieuws. De KNRM laat weten wat er allemaal aan de hand was. "We gingen op een melding af omdat er een vermiste zwemmer zou zijn. Na contact met de Kustwacht zou het om een moeder een dochter gaan. De Kustwacht riep direct de SAR-helikopter op om mee te helpen bij de zoektocht. Ondertussen gingen ook twee reddingsboten het water op en werd de politie opgeroepen."

Het duo zou bij paal 26 in het water gegaan zijn, nadat ze de kleding bij een strandpaal hadden achtergelaten. Op het strand en de zee wordt overal gezocht. Na een tijdje worden inderdaad de  kleding en persoonlijke spullen gevonden. Ook worden de vermiste moeder en dochter gezien die aan de wandel zijn langs de kustlijn. 

"Ze worden aangesproken, maar het ontbreekt compleet aan besef dat er een hele zoekactie op touw gezet is. De moeder een dochter zijn Duits. De KNMR zegt hierover: "Het dringt niet tot de mensen door dat alle drukte op het water en de heli in de lucht voor hen bedoeld zijn en we hebben enige moeite om de ernst van de situatie duidelijk te maken. Pas nadat ze even verderop weer aangesproken worden door de schipper van de Zalm (reddingsboot red.), kunnen we uiteindelijk met zekerheid vaststellen dat het hier om de gezochte mensen gaat. De Kustwacht wordt op de hoogte gesteld en alle eenheden kunnen retour", meldt de KNRM op haar Facebookpagina. 

Afbeelding
Tentoonstelling 'Gezichten van Noord-Holland ' bij Museum Kaap Skil Algemeen 10 minuten geleden
Afbeelding
Marc van Rijsselberghe geridderd Algemeen 23 minuten geleden
Afbeelding
Hennie Huisman Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 32 minuten geleden
Afbeelding
Lintje voor Anneke Dekker Algemeen 36 minuten geleden 1
Afbeelding
Klaas Dirk Koorn Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 2 uur geleden 16
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Peter Betsema Algemeen 2 uur geleden 54
Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 18 uur geleden 2