Afbeelding
Foto: Texelse Auto Centrale / VW

Maak kennis met de nieuwe Caddy bij Texelse Auto Centrale

Algemeen

Den Burg - De vijfde generatie van de marktleider in Nederland heeft een sportiever design, is ruimer dan ooit en staat bol van de technologie die de actieve veiligheid, connectiviteit en efficiency naar een ongekend niveau brengt. De nieuwe Caddy is door Texelse Autocentrale leverbaar vanaf eind 2020.

De Caddy is al decennialang een begrip in ondernemend Nederland. door de perfecte combinatie van ruimte, kwaliteit en gebruiksgemak tegen lage exploitatiekosten. Met een marktaandeel van bijna 27% was de Caddy ook in 2019 de onbetwiste leider in het segment. De vijfde generatie is tot in het kleinste detail helemaal nieuw en gebaseerd op het befaamde MQB-platform van de VW groep.

Nieuw platform
Dit nieuwe platform gaf de designers van Volkswagen Bedrijfswagens alle ruimte voor een compleet nieuw, stijlvol en sportief ontwerp. Opvallende kenmerken zijn de aflopende daklijn, de langere wielbasis en grotere wielen. Onderscheidend aan de achterzijde zijn de verticale, smalle LED-lichten en de achterdeuren zonder ruit. De wielbasis van de korte versie is nu langer en de laadruimte breder en hoger vergeleken met zijn voorganger. De totale laadcapaciteit is daarmee gegroeid tot 3,3 m3 en het nu ook mogelijk om een europallet overdwars te laden. De Caddy Maxi kan zelfs twee europallets vervoeren.

Hightech cockpit

De nieuwe cabine biedt extra ruimte en meer comfort dan ooit tevoren, o.a. door de nieuwe Ergocomfort-stoelen. Er is een 230 Volt-aansluiting, LEDverlichting en een neerklapbare passagiersstoel met tafelfunctie. Optioneel is Keyless Access voor extra gemak bij het openen, starten en sluiten. De laadruimte kan afzonderlijk worden geopend of gesloten.

Digitaler dan ooit
Hij is leverbaar met verschillende infotainmentsystemen met schermen tot 10 inch en de naar wens te personaliseren Digital Cockpit. De topversie (Innovision Cockpit) combineert de Digital Cockpit met het grootste infotainmentsysteem. Dat geeft toegang tot een grote hoeveelheid online diensten van We Connect en met het vernieuwde App-Connect kan draadloos Apple Carplay worden gebruikt. De gewenste temperatuur of het audiovolume is in te stellen met een eenvoudige swipe naar links of rechts. 

Naast 19(!) verschillende assistentiesystemen is de Caddy leverbaar met Adaptive Cruise Control met Stop & Go, Emergency Assist, Trailer Assist en Side Assist in combinatie met Rear Traffic Alert. Optioneel verder ook Travel Assist, waarmee voornamelijk op snelwegen en provinciale wegen vergaand autonoom kan worden gereden.

TDI-motoren met twin dosing

De nieuwste Caddy is uitgerust met hightech TDI-motoren die nu al voldoen aan de Euro 6 emissies die in 2021 van kracht worden. Niet alleen schoner, maar naar verwachting ook tot 12% zuiniger dan hun voorgangers. Net als zijn voorganger wordt de nieuwe Caddy ook leverbaar als TGI-variant op aardgas. 

De nieuwe Volkswagen Caddy is vanaf eind 2020 leverbaar. De Caddy Maxi volgt begin 2021. De uitvoeringen, prijzen en specificaties voor de Nederlandse markt worden in aanloop naar de introductie bekendgemaakt. Vraag er naar naar bij de Texelse Auto Centrale, zij houden u graag op de hoogte.


Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 10 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 13 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 15 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 16 uur geleden 8
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 16 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 17 uur geleden 22
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 17 uur geleden 19
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 17 uur geleden 5