Afbeelding

Vaststelling plan Buitengebied verschoven

Algemeen

De vaststelling van het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied is nog een week opgeschoven. Dat staat nu gepland in een extra raadsvergadering die woensdag 12 juni wordt gehouden.

De vaststelling zou aanvankelijk op woensdag 5 juni plaatsvinden. De verschuiving geeft wat meer lucht om aan de afhandeling van het plan te werken. De raad moet zich deze dagen ook bezighouden met het nieuwe bestemmingsplan voor De Koog en de eerste behandeling van de zogeheten Kadernota (met daarin de voornemens voor 2014) is begonnen.

Een commissievergadering die woensdagavond 22 mei zou worden gehouden (over het nieuwe bestemmingplan De Koog) is verschoven naar woensdagavond 29 mei.

Het nieuwe plan Buitengebied wordt op donderdag 30 mei besproken in commissieverband, zodat de politieke partijen nog hun zegje kunnen doen over de zienswijzen die zijn ingediend. Op woensdagavond 12 juni staat nu de vaststelling van beide bestemmingsplannen gepland. De vaststelling van het plan Buitengebied had in eerste instantie op 15 mei moeten plaatsvinden, maar het was al snel duidelijk dat dat geen haalbare kaart was, waarna meerdere wijzigingen in de data volgden.

Dinsdagavond was in het gemeentehuis in Den Burgde tweede editie van Het Beraad, waarbij Texelaars het gemeentebestuur konden aangespreken. Die avond werd goed bezocht door mensen die veelal nog wat zaken omtrent de bestemmingsplannen onder de aandacht wilden brengen.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 15 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3