Afbeelding

Vaststelling plan Buitengebied verschoven

Algemeen

De vaststelling van het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied is nog een week opgeschoven. Dat staat nu gepland in een extra raadsvergadering die woensdag 12 juni wordt gehouden.

De vaststelling zou aanvankelijk op woensdag 5 juni plaatsvinden. De verschuiving geeft wat meer lucht om aan de afhandeling van het plan te werken. De raad moet zich deze dagen ook bezighouden met het nieuwe bestemmingsplan voor De Koog en de eerste behandeling van de zogeheten Kadernota (met daarin de voornemens voor 2014) is begonnen.

Een commissievergadering die woensdagavond 22 mei zou worden gehouden (over het nieuwe bestemmingplan De Koog) is verschoven naar woensdagavond 29 mei.

Het nieuwe plan Buitengebied wordt op donderdag 30 mei besproken in commissieverband, zodat de politieke partijen nog hun zegje kunnen doen over de zienswijzen die zijn ingediend. Op woensdagavond 12 juni staat nu de vaststelling van beide bestemmingsplannen gepland. De vaststelling van het plan Buitengebied had in eerste instantie op 15 mei moeten plaatsvinden, maar het was al snel duidelijk dat dat geen haalbare kaart was, waarna meerdere wijzigingen in de data volgden.

Dinsdagavond was in het gemeentehuis in Den Burgde tweede editie van Het Beraad, waarbij Texelaars het gemeentebestuur konden aangespreken. Die avond werd goed bezocht door mensen die veelal nog wat zaken omtrent de bestemmingsplannen onder de aandacht wilden brengen.

Afbeelding
Schouw sloten begint op 16 oktober Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Podcast Texel deze Week 21 september 2023 Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Negen verenigingen op pad voor Grote Clubactie Algemeen 20 uur geleden 1
Afbeelding
Thijssehuis gaat definitief door Politiek 21 sep., 07:30 58
Afbeelding
Texelaars voltooien 'Hoek tot Helder' Algemeen 20 sep., 19:11 9
Afbeelding
Instrumentale oriëntatie voor kinderen bij Artex Algemeen 20 sep., 14:53
Afbeelding
Zorgen in regio over afsluiting Kooybrug Algemeen 20 sep., 14:00 2
Afbeelding
Kookcursus voor mannen Algemeen 20 sep., 09:00 30