De Gollards
De Gollards Foto: Archief Texelse Courant

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Meer bezoek bij Gollards en Hollewal mogelijk

Algemeen Coronavirus

Bewoners van de Gollards en de Hollewal in Den Burg mogen vanaf komende maandag 15 juni meer bezoek ontvangen.

Zij mogen dan – op afspraak – drie keer per week bezoek krijgen. Per keer mogen er twee mensen komen en dat hoeven dan geen vaste bezoekers meer te zijn. “Alle naasten zijn weer welkom.”

De versoepeling is conform landelijk beleid. Nu geldt nog sinds de vorige versoepeling op 25 mei dat bewoners één vaste bezoeker mogen ontvangen.

Kinderen mogen vanaf 15 juni ook weer naar binnen bij de Gollards en de Hollewal, zij tellen volgens Omring wel mee in het maximum aantal van twee per keer. Er geldt vanaf 15 juni geen maximum bezoekduur meer.

Bezoek van de Gollards moet zich van tevoren aanmelden, zodat er – voordat iemand naar binnen gaat – eerst een gezondheidscheck kan worden uitgevoerd. Daarvoor is op gezette tijden een medewerker aanwezig in de ontvangsthal van het verzorgingshuis aan De Zes.

Bezoek bij de Gollards kan op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 10:00 en 15:45 uur naar binnen. Woensdag is er geen bezoek mogelijk. Op zaterdag en zondag wordt bezoek tussen 10:00 en 14:00 uur binnengelaten. 

Bezoek bij de Hollewal wordt tussen 10:30 en 15:00 uur ontvangen. Bezoek hoeft niet van tevoren een afspraak te maken, maar kan tussen 10:30 en 15:00 uur aanbellen bij het verpleeghuis aan de Hollewal. Hier wordt eveneens gecheckt of de gezondheid van bezoekers in orde is.

Bezoek moet volgens Omring plaatsvinden in de eigen appartementen van de bewoners. Het is niet toegestaan om algemene ruimtes, huiskamers dan wel terrassen van een woongroep of andere bewoners te bezoeken. 

De Gollards en de Hollewal zijn tot nu toe gevrijwaard gebleven van het virus. Omring doet een beroep op iedereen om voorzichtig te blijven en de regels aan te houden. "Op die manier kunnen we het veilig houden en coronabesmettingen buiten de deur houden."

Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 25 minuten geleden
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51