Afbeelding
Foto: Adriaan van Liere

Rijbewijs snelheidsduivel ingevorderd

Politie

Een bestuurder die op de Pontweg pieksnelheden behaalde van 200 kilometer per uur is gisteren nabij Den Burg staande gehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd, een bekeuring is aangezegd.

Dat meldt de politie. De bestuurder had geen rekening gehouden met de verkeerscontrole en reed met hoge snelheid vanuit Den Burg richting de boot. De auto is door de politie gevolgd om een trajectmeting uit te kunnen voeren. Uit deze meting bleek dat het voertuig na correctie, 138 km per uur reed waar 80 is toegestaan.

"Na de eerste meting verhoogde de bestuurder de snelheid. Hierbij is een pieksnelheid van 200 km/u gemeten. Gecorrigeerd is dit 184 km/u. Een overschrijding van 104 km/u! De bestuurder is staande gehouden en een bekeuring aangezegd. Het rijbewijs is ingevorderd."

Houd je aan de snelheid

De politie benadrukt het belang van het houden aan de 80 kilometer per uur op deze weg. Het is algemeen bekend dat hier vaak te hard gereden wordt. De politie schrijft: "De Pontweg is een van de drukste wegen van ons eiland. Overstekende fietsers, landbouwvoertuigen en afslaand verkeer is een veel voorkomend gevaar op deze weg. Daarnaast krijgen wij de laatste tijd veel meldingen van loslopende schapen op deze weg. Hou je aan de maximum snelheden op het eiland."

Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 2 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 4 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 4 uur geleden 6
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 5 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 5 uur geleden 8
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 5 uur geleden 12
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 6 uur geleden 3
Afbeelding
Lintje voor moeder van het Glazen Paleis Algemeen 6 uur geleden 15