Reizigers die van de boot komen, zijn voorzien van mondkapjes.
Reizigers die van de boot komen, zijn voorzien van mondkapjes. Foto: Inter Visual Studio/Marcel Winter

Beveiligingsbedrijf ondersteunt TESO bij handhaving mondkapjes

Algemeen

Sinds 1 juni is het verplicht om op de boot een mondkapje te dragen. Op de redactie komen de nodige geluiden binnen dat er op het dek toch veel mensen zonder een mondkapje rondlopen en daarom vroegen we TESO-directeur Cees de Waal om een reactie. 

De directeur reageert als volgt: "Wij spreken reizigers aan op de landelijke verplichting om in het OV, dus ook bij TESO, mondkapjes te dragen. Gelukkig zien we dat aan boord de meeste reizigers zich daar goed bewust van zijn en zich daaraan conformeren. Mensen die nog geen mondkapje dragen, vragen wij om alsnog een mondkapje aan te schaffen, we bieden de mogelijkheid op de wal en aan boord. Daar geeft de ruime meerderheid gehoor aan. Om als TESO de maximale vervoerscapaciteit te mogen blijven aanbieden is het, zeker nu het weer drukker wordt, van groot belang dat iedereen die met een voertuig reist tijdens de overtocht in het voertuig blijft zitten.

Op de terreinen is het wel toegestaan om het voertuig te verlaten, maar dan dient wel een mondkapje te worden gedragen. Het dragen van een mondkapje op de terreinen en in de gebouwen is verplicht, omdat de Waddenveerdiensten daar niet kunnen garanderen dat onder alle omstandigheden iedereen daar altijd 1,5 meter afstand kan houden ten opzichte van andere mensen. Dit is anders dan bij de spoorwegen en in het busvervoer, daar geldt die plicht vooralsnog niet op de perrons. Dit wordt daar wel verantwoord geacht. In het ‘Protocol verantwoord blijven reizen in het OV’ wordt namelijk gesteld dat “het station de trein volgt en omdat de capaciteit van de trein nu beperkt is er geen knelpunten ontstaan op de perrons. Daar is nu voldoende ruimte om de 1,5 meter afstand te kunnen houden. 

Voetgangers en fietsers die bij ons loket arriveren en dan nog niet over een mondkapje beschikken bieden we de mogelijkheid om een mondkapje aan te schaffen voor €1,90.  Zonder mondkapje is het niet mogelijk om toegang te verlenen tot het terrein en de schepen.

Tot op heden hebben we een beroep gedaan op de eigen verantwoordelijkheid van de passagiers. Met ingang van deze week schakelt TESO een particulier beveiligingsbedrijf in om ons te ondersteunen bij de handhaving van de mondkapjesplicht en de veiligheid voor iedereen te helpen waarborgen.

Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 14 uur geleden 7
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 20 uur geleden 70
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
medewerker planning gezocht 22 uur geleden
RPV Texel soorten reuma website
Uitnodiging RPV Texel Verenigingen 14 apr, 15:19
Afbeelding
Queen Must Go On! feest van herkenning Algemeen 14 apr, 12:30 15
Afbeelding
"Als we niets doen, gaat iedereen het voelen" Algemeen 14 apr, 10:30 13
Twee verdwaalde narcissen in een veld blauwe druifjes.
De Lezersfoto - Bollen in bloei Algemeen 14 apr, 08:00 2