Buurman Kees en Henriette. (Foto Job Schepers)
Buurman Kees en Henriette. (Foto Job Schepers)

Volle zaal in Eierland

Algemeen

In het tot de nok toe gevulde buurthuis Bethel in Zuid-Eierland is zaterdagavond het toneelstuk Niets blijkt.... Wat het lijkt uitgevoerd. Het publiek genoot zichtbaar van het acteerwerk van toneelgroep Zuid-Eierland. 

Als de voorstelling begint maakt het publiek al snel kennis met de 'freules' Henriette en Louise, gespeeld door Lindy Hoogendijk en Joanne Beens. De tuttige zussen doen het voorkomen alsof ze dames van stand zijn. Blijkbaar gaan de zaken echter niet zo goed, want om meer inkomsten te krijgen zoeken ze een extra huisgenoot. Op deze manier doet Eva Jongejan haar intrede in het spektakel. Zij speelt de rol van Dorothea. Al snel ontdekt Dorothea dat er vreemde dingen gebeuren in het huis. Zo mag ze niet in de achtertuin komen, vindt ze een telefoonboekje met alleen maar dubieuze contacten en verdwijnen Henriette en Louise midden in de nacht uit het huis. Ondanks dat de personages zich in rap tempo opstapelen blijft het toneelstuk goed te volgen. Jan en alleman blijkt bij de zussen naar binnen te lopen en zo wordt het publiek snel voorgesteld aan buurman Kees (Bert Assink), zijn zus Tessa (Mies Zoetelief), de schoonmaakster Fanny (Christine Paardekam) en een vriend van haar die Bob heet (Jos Witte).

Aan de kleding van de spelers en de aankleding van het toneel was duidelijk aandacht besteed. Regisseur Remco de Jong heeft iedere duidelijk een eigen karakter gegeven en de spelers weten dit goed over te brengen aan de mensen in de zaal. Henriette en Louise zijn de belangrijkste pionnen in het toneelstuk. Het stereotype bekakte dame komt uitstekend naar voren. De dames maken zich erg druk over wat anderen denken, hebben een dienstmeid in huis en drinken de hele dag sherry. Maar zoals de titel al aangeeft zijn de dingen anders dan ze lijken. Het luxe leven van de dames moet betaald worden, maar hoe doen ze dat als ze de hele dag niets doen? Het antwoord hierop lijkt te vinden te zijn in de tuin.

 

Afbeelding
Klaas Dirk Koorn Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 45 minuten geleden 1
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Peter Betsema Algemeen 54 minuten geleden 22
Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 16 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58